Головна » Засідання клубів » Здоров"я сьогодні і на все життя: інформ-шок до Всесвітнього дня здоров"я.
12.04.2011
Здоров"я сьогодні і на все життя: інформ-шок до Всесвітнього дня здоров"я.

7 квітня 1948 року було засновано  Всесвітню організацію охорони здоров’я (ВООЗ). Щорічно цей день відмічається як Всесвітній день здоров’я. Cьогодні особливо гостро стоїть проблема виховання здорової молодої людини. Ми добре знаємо, що здоров’я – найбільша людська цінність, яку на жаль багато людей починає цінувати та берегти, вже втративши значну частину цього скарбу.

"Здоров’я – це нічого, але все без здоров’я - ніщо”. Такий афоризм дійшов до нас ще з давніх часів, і він же потребує не потребує коментарів. Існує ще й класичне визначення: "Здоров’я – це стан повного фізичного, духовного та соціального благополуччя, а не тільки відсутність хвороб або фізичних вад”.

Здорова людина – це така людина, яка життєрадісна й охоче виконує обов’язки, покладені на неї життям і повністю реалізує свої фізичні й розумові здібності.

Наше здоров’я залежить від таких основних чинників:

v спадковість – 20%

v рівень медицини – 10%

v екологія – 10%

v спосіб життя – 50%

         Саме 7 квітня працівники книгозбірні провели інформ-шок до Всесвітнього дня здоров’я: "Здоров’я сьогодні і на все життя”, в рамках молодіжного об’єднання "Творимо милосердя разом”.

В ньому приймали участь учні старших класів ЗОШ № 3. Метою цього заходу було формування навичок безпечної поведінки, збереження та зміцнення здоров’я, виховання, свідомого ставлення до свого здоров’я.

Учасники інформ-шоку відповіли на питання: що таке здоровий спосіб життя, які основні складники здорового способу життя, підготували доповіді та тести на теми:  Фізкультура: з чого починати і про що пам’ятати;

    Як організувати режим навчання та відпочинку;

    Які додаткові заходи можуть змінити здоров’я;

    Які чинники поведінки псують здоров’я.

Активну участь приймали учні у вікторині "Острів здоров’я”, у конкурсі на краще проведення ранкової зарядки та конкурсі знавців лікарських рослин.

Море емоцій викликав конкурс "Рекламний ролик” (прорекламувати мило, зубну щітку, пасту).

До уваги учасників інформ-шоку була представлена бібліотечна виставка "Бути здоровим модно, стильно, красиво, класно!”,  яка ознайомила присутніх з книгами та періодичними виданнями, присвяченими Всесвітньому дню здоров’я.

Здоров’я – це дар космосу самій людині. Його треба шанувати, не втрачати, а примножувати. Дбаючи про своє здоров’я, ми дбаємо про здоров’я майбутніх поколінь усієї нашої української нації. Зберегти його допоможе здоровий спосіб життя. Пам’ятайте про це щохвилини, щогодини.

 

 

 

Категорія: Засідання клубів | Переглядів: 1985 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Вівторок, 16.04.2024, 11:27


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |