Головна » Події » Зустріч з дивізійником Михайлом Муликом
19.10.2016
Зустріч з дивізійником Михайлом Муликом

14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, в нашій державі відзначається День українського козацтва, День створення УПА, День Захисника України. В обласній бібліотеці для юнацтва відбулася зустріч з дивізійником Михайлом Муликом, який народився в с. Горожанці Підгаєцького району Тернопільської області. Член ОУН з 1937 р. До української дивізії «Галичина» вступив в листопаді 1943-го. Служив стрільцем-радистом у курені зв’язку. Брав участь у боях під Бродами. Нині очолює Івано-Франківську станицю Гацького братства колишніх вояків 1-ї Української дивізії (1УД «Галичина») Української Національної Армії. Михайлу Мулику довелося пройти складну життєву дорогу, але він ніколи не втрачав оптимізму, боровся за свободу і волю України. Сьогодні він бореться словом – пише статті та книги про героїчне минуле і сьогодення нашої України. На зустрічі Михайло Мулик поділився з присутніми про ті далекі буремні часи, розповів про свою молодість, своє становлення воїна, про боротьбу українського народу за вільну, незалежну державу. Доповненням до виступу Михайла Мулика стала книжкова виставка «Незламний борець за Україну», на якій представлений творчий доробок автора, статті, книги, публікації з періодичних видань про життя та героїчну боротьбу дивізійника – живої легенди української історії.

       Бібліотекар читальної зали Тамара Цісельська ознайомила присутніх з книжковою виставкою «Від подвигу століть до сьогодення», яка висвітлює історію українського козацтва, створення УПА, їх боротьбу проти ворогів, ознайомить з життям та діяльністю, героїзмом видатних особистостей, які боролися і продовжують боротися в наш час за вільну, демократичну, чесну Україну, дбають про розбудову держави.

 

Категорія: Події | Переглядів: 594 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Четвер, 18.04.2024, 15:06


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |