Головна » 2019 » Жовтень » 11

В рамках Тижня юного патріота «Хай в серці кожної людини, живе любов до України», який проводить обласна бібліотека для юнацтва триває знайомство молоді міста з історією національно – визвольної боротьби, героїки та незламного духу державотворення, що означив все ХХ та початок ХХІ століття для України та її народу. На учнів 10-Ф класуІвано-Франківського академічного ліцею-інтернату 10-Ф класу чекала насичена інформацією та живою історією піша мандрівка містом «Відомими місцями Патріотів», яку для них провів Ярослав Коретчук - історик, автор 4 монографій та кількох десятків наукових і публіцистичних статей з новітньої історії України, директор Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби ім. Степана Бандери. Старшокласники мали унікальний шанс разом з паном Ярославом помандрувати центральними вулицями Івано-Франківська - місцями визвольних змагань середини ХХ ст. На шести локаціях авторської екскурсії, яку підготував пан Ярослав, перед слухачами розгортались картини страт вояків УПА, таємні друкарні та штаби, акти проголошення відновлення незалежності України в часи бойових дій та ризиковані бойові операції з переважаючою силою противника. Історія, яка не схована на сторінках підручників та архівів, а живе в пам’яті юного покоління, назавжди залишиться актуальною та живою, дасть певні моральні та ціннісні засади нашій молоді.

Категорія: Події | Переглядів: 367 | Дата: 11.10.2019

Ми маємо самі вибороти своє місце,

бо нам його не дадуть ні Європа,

ні увесь світовий лібералізм.

Ці слова належать Олексію Курінному – українському патріоту, національному елітарію, інтелігенту, інтелектуалу.

Обласна бібліотека для юнацтва, у рамках Тижня юного патріота «Хай в серці кожної людини, живе любов до України», презентувала збірку поезій Олексія Курінного «Живу для України». Вірші Олексія Курінного пройняті турботою про Україну, її долю, а також гнівом до ворогів. Олексій Курінний – був юристом, політологом, громадським діячем, борцем за українську Україну, родом із Донеччини, людиною із загостреним почуттям совісті і справедливості, життя якого – два роки тому трагічно обірвалося.

Категорія: Події | Переглядів: 597 | Дата: 11.10.2019

Четвер, 28.03.2024, 15:07


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 239

Календар

«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |