Головна » 2020 » Жовтень » 13

Жовтень місяць дарує всім українцям не тільки прохолодні світанки, жовтогарячі краєвиди парків та скверів,мокрі вулиці рідних міст, а й фарбовані кольорами скорботи та гордості спогади про події, битви та героїв нашої минувшини.

Обласна бібліотека для юнацтва в рамках  Тижня юного патріота «Хай в серці кожної людини живе любов до України» провела історичний екскурс offline «Лицарі духу». Ідея заходу полягала в поєднанні краєзнавчої екскурсії вулицями Івано-Франківська.

Переглядів: 411 | Дата: 13.10.2020

 З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, згідно з Указом Президента України щорічно 14 жовтня відзначається День захисника України.

З нагоди свята в обласній бібліотеці для юнацтва презентовано бібліотечну виставку “Хоробрі серця неможливо забути”. В експозиції виставки представлено книги, монографії, публікації з періодичних видань з питань історії та сьогодення українських військових традицій, вшанування бойового подвигу, звитяги, самовідданості громадян, які присвятили своє життя служінню українському народу. Зокрема, книги: Горять свічки на серці України; Книга пам’яті військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули, захищаючи суверенітет, територіальну цілісність та недоторканість України; Сурженко М. АТО. Історії зі Сходу на Захід; Лукасевич А. Наш захисник.Ми хочемо жити в мирі; Лазарович М. Російсько-українська війна ( 2014-2017 роки ); Мулик М. Від січового стрілецтва до революції гідності; Пущенко С. Портрети добровольців на війні та інші. У представлених літературних творах – біль війни, розв’язаної на Сході Росією, її страшні наслідки, Іловайська трагедія, бої за Аеропорт постають зі сторінок книг Євгенія Положія, Сергія Лойко, Ігоря Михайлишина, Світлани Талан… Статті в періодичних виданнях про наших надзвичайних, сильних духом воїнів і волонтерів супроводжуються фотографіями, зробленими в зоні бойових дій. Історії тих, хто долає страшні труднощі і перемагає саму смерть, викликають глибоку повагу і вдячність тим, хто щоденно береже і захищає наше мирне життя.

Ми дякуємо кожному захисникові за мужність, патріотизм, відвагу та самопожертву. Ви виборюєте майбутнє, про яке мріяли і за яке віддавали життя Герої Небесної Сотні та тисячі патріотів.

Щиро вітаємо всіх, хто має честь носити горде ім’я захисника України, зі святом і бажаємо незламної волі, мужності та надійного тилу, міцного здоров’я та мирного і щасливого майбутнього кожному з нас, нашим рідним, усій Україні.

Категорія: Події | Переглядів: 420 | Дата: 13.10.2020

П`ятниця, 29.03.2024, 10:35


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 239

Календар

«  Жовтень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |