Головна » Події » Година спілкування «Книга та Інтернет: друзі чи суперники».
12.02.2021
Година спілкування «Книга та Інтернет: друзі чи суперники».

Друковані книжки  - переписані вручну, декламовані вголос, передані в подарунок або в обмін -  були першою соціальною мережею. Вони дають старт розмовам, дискусіям, а інколи, навіть бійкам і вони з’єднують одного читача з іншим. Зараз активісти громад (книготорговці, бібліотекарі,вчителі) зрозумівши важливість читання і книги знову залучають бібліотеки до їх розбудови. Але замість того щоб захищати книжку від екрана, можливо треба просто поставити цифрові інструменти на службу поширенню друкованої книги?

Саме про це говорила з учнями 10 - А класу  бібліотекар обласної бібліотеки для юнацтва Людмила Ковальчук, на годині спілкування «Книга та Інтернет: друзі чи суперники». Щоб познайомитись з читацькими уподобаннями школярів і ставленням до друкованої книги бібліотекар провела опитування «Книга і Я: перспективи дружби». А потім представила для юнацтва презентацію, в якій розповіла про те як книга змінюється та осучаснюється в епоху панування  кліпового мислення і інтернет гаджетів. Незмінним компонентом історії книжок є їхня властивість до  набування нових форм і, як результат, вони й досі панують в думках та серцях мільйонів книголюбів. Книгоблогери, буктюбери, букстаграмери - використовують соцмережі для викладу своїх планів на читання влітку чи на Різдво, створюють книжкові колажі, відмічають на гуглкарті місця, де відбуваються події улюбленої книги, або книжкові крамниці з розпродажами. І більше, адже сучасні письменники бажаючи знати думку своїх читачів викладають, ще недописаний текст, його глави чи уривки, і запитують своїх дописувачів куди на їх думку має рухатися сюжетна лінія, що має вчинити книжковий герой. Таким чином, створюється коло читачів  ще  не існуючої книги, а інколи, звичайні невеликі дописи в фейсбуці, за вимогою друзів-дописувачів, перетворюються на популярну книгу. Читання книг стало не просто передаванням інформації від одного мозку до іншого, а своєрідною панацеєю від психологічних тисків сучасного супершвидкісного світу.

На завершення зустрічі бібліотекар ліцею Марія  Хміль представила виставку популярної, сучасної української художньої літератури, що може зацікавити молодь актуальними темами та сюжетами.

Категорія: Події | Переглядів: 213 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
П`ятниця, 26.04.2024, 19:15


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |