Головна » Події » Країна гідності
06.03.2017
Країна гідності

Права – це все те, що люди мають право очікувати, враховуючи обіцянки або гарантії, які були зроблені іншою стороною. Права людини, однак, не залежать від обіцянок або гарантій іншої сторони. Вимога дотримуватися прав людини – це питання моралі, ціннісних засад життя в демократичному суспільстві. Соціальні права є невід´ємною частиною правової освіти у будь-якій демократичній країні, що поважає та цінує своїх громадян. Вони стосуються і незахищених соціальних груп – неповнолітніх, пенсіонерів, безробітних.

Чергове засідання молодіжного клубу знавців права «Де юре» присвячене проблемі створення і впровадження соціальних прав у життя конкретної країни. Засідання проходило у формі інтерактивної карткової гри «Країна Гідності». Ця гра створена молодіжним сектором Ради Європи, як освітній ресурс, завдяки якому молодь зможе досліджувати соціальні права і соціальну політику через призму прав людини.

Гравці, учні 11-П класу академічного ліцею–інтернату Івано-франківської ОДА , перевтілились у членів парламенту вигаданої країни і приймали рішення про соціальну політику щодо соціальних прав у рамках плану розвитку на найближчі п´ять років. Добираючи аргументи під час прийняття рішень, переконуючи інших у своїй стратегії виходу з кризи, гравці більше дізнаються про політичне прийняття важливих соціальних рішень. Після закінчення гри і підбиття підсумків оцінювання у індивідуальній та груповій стратегії, кожний з учасників мав змогу поділитись своїми думками і враженнями від гри. Організатором та фасилітатором гри була бібліотекар читального залу, керівник молодіжного клубу знавців права «Де юре» Людмила Ковальчук.

 

Категорія: Події | Переглядів: 648 | Додав: admin | Рейтинг: 1.0/1
П`ятниця, 19.04.2024, 08:42


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |