Головна » Події » Літературний момент з Василем Бабієм
22.02.2021
Літературний момент з Василем Бабієм

Станіслав Вінценз – людина, яка жила і творила на пограниччі культур, унікальна особистість, як українського так і польського, загальноєвропейського культурологічного простору. Він був і залишається з тієї плеяди видатних гуманістів, що відкривав український всесвіт для широких кіл світової громадськості. Його життя припало на буремну епоху першої половини ХХ ст. і ця яскрава, непересічна особистість не загубилася у вирі політичних, етнічних, військових, громадських та літературних зрушень.

В обласній бібліотеці  для юнацтва пройшов «Літературний момент з Василем Бабієм» з нагоди вшанування пам’яті видатного українознавця та письменника Станіслава Вінценза. Василь Бабій відомий прикарпатський прозаїк, журналіст, краєзнавець презентував бібліотекарям маленьку документально-художню повість «Гірська душа», в якій в художній формі на основі опублікованих спогадів та листів родини Вінцензів окреслено незвичайний життєвий шлях «поляка-гуцула з гірською душею». Народившись та вирісши на Гуцульщині він, поляк по крові та духу, все життя був захоплений  українським етносом, його інакшістю, самобутністю. Отримавши високу європейську освіту та маючи можливість тісно спілкуватись з багатонаціональним та мультикультурним товариством Європи Вінценз все своє життя послуговувався  принципами толерантності, порозуміння, співжиття, поваги до інших, цінності людського життя. За словами Василя Бабія - вершиною пізнання та оспівування Гуцульщини та її жителів стала написана ним гуцульська сага «На високій полонині» написана 1936 році, що отримала світове визнання. Про це та багато інших цікавих фактів розповів учасникам заходу Василь Бабій. В бібліотеці також, створено викладку книг та періодичних матеріалів «Імен забутих відблиски яскраві», яка присвячена видатній постаті Станіслава Вінценза.

Категорія: Події | Переглядів: 208 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
П`ятниця, 29.03.2024, 15:39


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 239

Календар

«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |