Головна » Події » Літературне свято «Струни Кобзаревого серця».
09.03.2017
Літературне свято «Струни Кобзаревого серця».

Це був Поет. Поет з родини бідної,

А душу мав розкрилену мов птах,

Гарячим болем і живою піснею,

Його слова в народу на вустах.

                                           Т. Нарчинська

 

Всенародну любов і шану здобув Шевченко, як поет і борець за свободу. Творчість Шевченка – художника мала величезне значення для розвитку вітчизняної художньої культури.

Шлях кріпацького сина до вершини мистецтва був важкий і тернистий. Багато зусиль і енергії витрачено на опанування майстерності художника і гравера. Сучасники по праву називали Шевченка «Українським Рембрантом».

Цього року минає 203 роки від дня народження Т.Г. Шевченка. Це досить немало, як на виміри одного людського життя і досить мало, як на масштаби всесвітньої історії. В знак шани великого Кобзаря в обласній бібліотеці для юнацтва відбулося літературне свято «Струни Кобзаревого серця». Завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу Оксана Шинкаренко ознайомила присутніх Івано-Франківського міського центру соціального обслуговування з кращими роботами мистецької спадщини Т.Г. Шевченка, з книгами відомих літературознавців, фахівців в галузі Шевченкознавства, П. Зайцева «Життя Тараса Шевченка», О. Руденка «Вічний як народ», Д. Антоновича «Шевченко Маляр», Д. Чуба «Живий Шевченко», які розкривають людські і творчі контакти митця з прогресивними діячами культури, їхній вплив на творчість поета і художника.

Незрівняна краса, принадність і чарівна сила Шевченкової поезії ось уже понад сторіччя захоплює і хвилює мільйони читачів. Глибина змісту і художня досконалість робить твори великого Кобзаря неперевершеними зразками.

З метою розкриття поетичної творчості Кобзаря, учасники гуртка художнього слова «Істина», під керівництвом Людмили Батюженко з центру дитячої та юнацької творчості, продекламували для присутніх кращі поетичні твори Шевченка, які є цінним духовним надбанням,  які і донині не втратили своєї ідейно-художньої цінності.

 

  

Категорія: Події | Переглядів: 640 | Додав: admin | Рейтинг: 2.0/1
П`ятниця, 19.04.2024, 05:19


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Березень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |