Головна » Події » Віртуальна виставка – «Книжки, що роблять тебе особливим».
29.05.2020
Віртуальна виставка – «Книжки, що роблять тебе особливим».

Цикл пізнавально-розважального проекту «Літній читальний зал» продовжує презентація творів письменників про підлітків

 «Книжки, що роблять тебе особливим»

Ці книжки — не про хвороби, а про пригоди та почуття. Діти, навіть із важким захворюванням, можуть бути щасливими, цікавими і робити життя інших цікавим, наповненим, змістовним. І все це — не вигадки. 

 

 

Гант М. Л.

Риба на дереві / Лінда Муллалі Гант; пер.  з англ.Д. Березіної. – Х.: Віват, 2019. – 320 с. – (Серія «Книжкова полиця підлітка»)

Еллі Нікерсон - особлива дівчинка. Найкраще в класі малює, кмітлива, щира, неабияка фантазерка, але... У неї дислексія, вона не може читати й писати, і це впливає на її самооцінку, стосунки з однокласниками, навчання, життя. Жахливо, коли ти не хочеш нікого смішити, а з тебе сміються. Коли найбільше прагнеш почуватися такою, як усі. Коли виконання домашнього завдання перетворюється на випробування. Потрібна неабияка сміливість, щоб кожного дня приходити до школи. Еллі разом із новим учителем кидає виклик - і врешті-решт розуміє: слова не стають істиною лише тому, що хтось їх вимовив уголос. І мислити не так, як усі, - це дуже круто. Такі люди запалюють світ.

 

Паласіо Р.Дж.

Диво / Р. Дж. Паласіо; пер. С. Колесник. – Х.: Віват, 2018. – 368 с. – (Серія «Світовий бестселер»).

Головний герой роману «Диво» — п’ятикласник на ім’я Огест Пуллмен, хворий на рідкісну хворобу. Риси обличчя хлопчика наче переплутані. Зазвичай це викликає в людей жах.  «Диво» - це майже 400 особливих сторінок. Кожна з яких випромінює доброту, біль, мужність, іноді -жорстокість, і завжди - дивовижність. Ця книга сповнена віри в краще майбутнє та хороших людей. Вона відкрита й емоційна. Вона вчить любити, дружити, розуміти, сподіватися, а головне, жити. Жити і радіти життю.
 

Волтон Джулія

Слова на стінах / Джулія Волтон ; пер. з англ. О.М. Розумна. – Х. : Вид-во «Ранок», 2019. – 304 с.

У старшокласника Адама досить рано діагностували шизофренію. Він не здатен відрізнити марення від реальності. Аби позбутися зорових і слухових галюцинацій, він погоджується на експериментальне лікування. Щотижня для контролю впливу пігулок на організм юнак має відвідувати психотерапевта. Проте розмовляти з ним він категорично відмовляється, тому лікар запропонував хлопцеві описувати свій стан у щоденнику. Відтак Адам робить записи, у яких розповідає не лише про дію пігулок, а й про свою родину, нову школу, друзів і перше кохання. На певний час ліки допомагають йому вести відносно нормальне життя, та, зрештою, його таємниця стає відомою оточуючим. Як зреагують нові друзі та кохана дівчина, дізнавшись про його хворобу?

Слейтер Кім

Розумник / Кім Слейтер ; пер. Лелів Ганна. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. – 232 с. (Серія : Книги для підлітків )

У британському місті Ноттінґем загинув безхатченко, та поліція цією справою не надто переймається. Кіран Вудз, допитливий школяр, який мріє стати журналістом і розслідувати злочини, береться самотужки з’ясувати, що ж трапилось насправді. І куди зникла його бабця, яка одного дня перестала навідуватись до них із мамою. Захоплива і водночас щемка розповідь, написана від імені особливого хлопчика, нікого не залишить байдужим. Вона про те, як нелегко буває жити у сім’ї, коли вітчим ображає маму, як почуваєшся, коли однокласники вважають тебе «не таким», і як це — бути бідним і втратити власну домівку... А ще — це історія про любов, яка здатна подолати всі труднощі і страхи. Історія, від якої — як не раз повторює сам головний герой — «тріскає серце». За цю книжку британська письменниця Кім Слейтер отримала десять літературних нагород.

 

Радушинська Оксана

Метелики у крижаних панцирах / Оксана Радушинська. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2015. – 160 с. - ( Серія: Книги для підлітків )

«Метелики у крижаних панцирах» – повість Оксани Радушинської про дівчинку-підлітка, прикуту до візка після автомобільної катастрофи, у якій загинули її батьки. Чи зможе героїня знайти справжніх друзів і навіть перше кохання? Чи зможе відкритись світові, перебуваючи у панцирі зі страху перед людським нерозумінням, перешіптуванням за спиною? Чи зможе довести усім довкола і насамперед собі, що найважливіше – людська гідність.

Грін Джон.

 Провина зірок: роман / Джон Грін ; пер. з англ. В. Назаренко. - К.: КМ-БУКС, 2016. - 286 с.

Головна героїня книги Хейзел Ланкастер хвора на рак легенів. Дівчина змирилася з тим, що її життя буде коротким. Але одного разу вона випадково знайомиться з чоловіком на ім’я Огастус Уотерс, який кілька років тому зумів побороти рак. Між молодими людьми зав’язується дружба. вони навіть намагаються здійснити мрію Хейзел ‒ зустрітися з улюбленим письменником, який живе в Амстердамі. Чим закінчиться знайомство дівчини з письменником? А можливо, вона зустріне в цьому місті своє кохання?

 

  Штайнгьофель, А.

Середина світу  / Андреас Штайнгьофель ; пер. з нім. І. Загладько ; іл. О. Були. — Львів : Видавництво Старого Лева, 2016. — 432 с. : іл.

Сімнадцятирічний Філ намагається знайти своє місце серед вихору людських дивацтв. Він шукає порозуміння з ексцентричною мамою та відлюдькуватою сестрою-близнючкою, мріє дізнатися бодай щось про свого батька, закохується у нового загадкового однокласника, досліджує «чорні діри» власної душі разом з найближчою подругою та змалечку чинить опір «маленьким людям» – жителям провінційного містечка, на краю якого хлопець живе у великому занедбаному маєтку. Це історія про все перше, раннє, несподіване, що стається на початку життєвого шляху. Написана для підлітків, вона стала неабияк популярною в Німеччині, знайшовши читачів серед значно ширшого кола. Адже кожному важливо дізнатися, де вона – середина світу.

 

Нівен, Дж.

Усі яскраві місця : роман / Дж. Нівен ; пер. з англ. Г. Ровенскіх. — Київ : КМ-БУКС, 2017. — 392 с.

Головні герої роману, такі молоді, розумні та вродливі, випадково зустрічаються на виступі шкільної дзвіниці, за крок до вічної безодні. Що змусило кожного з них прийняти настільки жахливе рішення? Чи зможуть вони зцілити і врятувати одне одного? Автор роману майстерно, без жодного натяку на моралізування доводить, що наше життя - це всі кольори в одному, в усій їхній яскравості, що жодна хвороба - ані фізична, ані психічна - не може бути приводом для навішування соціальних ярликів та клеймування, що нас здатні врятувати лише співчуття та любов до близьких.

Грін, Дж.

Черепахи аж до низу [Текст] / Дж. Грін ; пер. з англ. Марії Пухлій. — Київ : КМ-БУКС, 2018. — 296 с.

Нелегко знайти людину, яка бачить світ таким само, яким його бачиш ти.
Шістнадцятирічна Ейза ніколи не прагнула розгадати таємницю мільярдера-втікача Расселла Пікетта, але тепер ідеться про винагороду в сто тисяч доларів, до того ж Дейзі - її Найкращій та Найбезстрашнішій Подрузі - кортить взятися за розслідування. Тож дівчата разом долають невелику відстань і великі бар ’єри, що відділяють їх від Девіса, сина Расселла Пікетта.
Ейза старається. Вона старається бути хорошою донькою, хорошою подругою, хорошою ученицею і, можливо, навіть хорошим детективом. Але їй доводиться жити всередині спіралі власних думок, яка дедалі більше закручується.

 

Категорія: Події | Переглядів: 452 | Додав: admin | Рейтинг: 2.7/9
П`ятниця, 26.04.2024, 16:58


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Травень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |