Головна » Події » Віртуальна виставка - «Європа для України – Україна для Європи».
15.05.2020
Віртуальна виставка - «Європа для України – Україна для Європи».

    День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях: свободи, демократії, поваги до прав людини, верховенства права та враховує інтереси всіх учасників ЄС.

   Основна ідея загальноєвропейського Дня – кожний мешканець континенту, незалежно від своєї національної належності і громадянства, має відчути себе вільним у “Європейському домі”.           Відзначення Дня Європи в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а і за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації. Надзвичайно важливим є також розвиток громадянського суспільства України та участь усіх громадян в процесі євроінтеграції.

     Пропонуємо вам переглянути віртуальну виставку - «Європа для України – Україна для Європи». Представлені книги висвітлюють  відносини між Україною та Європейським Союзом з різних точок зору та в широкому часовому вимірі.

 

Копійка В. В.

Європейський Союз: історія і засади функціонування [Текст]  : навч. посібник / В. В. Копійка, Т. І. Шинкаренко. — 2-ге вид., вип. і доп. — К. : Знання, 2012. — 759 с.

У виданні висвітлюється історія й аналізується сучасний стан європейської інтеграції. Логіка викладення матеріалу відповідає діалектиці інтеграційних процесів у Європі, починаючи з перших повоєнних років і завершуючи початком XXI ст.

За структурою посібник побудовано згідно з основними етапами розвитку європейської інтеграції, що дає можливість розкрити закономірності й послідовність євроінтеграційного процесу, становлення спільного економічного, соціального, валютно-фінансового, політико-правового, науково-дослідного простору, простору свободи, безпеки та законності.

Особлива увага приділяється проблематиці відносин України та Європейського Союзу. У додатках наведено необхідні таблиці, словники, схеми, які мають полегшити систематизацію та узагальнення знань з історії інтеграційних процесів у Європі.

Право Європейського Союзу [Текст]: підручник / За ред. Р.А. Петрова. – К.: Істина, 2017. – 384 с.

 Підручник «Право Європейського Союзу» розрахований на студентів, які тільки починають вивчати цю дисципліну. У ньому стисло та доступно характеризуються усі загальні елементи структури ЄС, компетенція та відмінності інститутів ЄС. Автори знайомлять читача з усіма елементами внутрішнього ринку ЄС та змістом і цілями Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

 Унікальним у цьому виданні є те, що воно розглядає мету, зміст та правове регулювання імплементації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС в правову систему України, у ньому вивчається статус громадян України на території держав - членів ЄС. Схеми сприяють наочному вивченню курсу. Дається стислий аналіз змін до конституційного устрою ЄС, запровадженого Лісабонським Договором.

 Закладинки : посібник з протидії мові ненависті онлайн через освіту з прав людини [Текст] /авт. та ред. : Е. Кін, М. Георгеску. — К. : [б. в.], 2016. — 212 с.

Видання надруковано за підтримки Спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні».

«Закладинки» — посібник з протидії мові ненависті онлайн через освіту з прав людини. Опублікований для підтримки молодіжної Кампанії Ради Європи за права людини онлайн «Проти мови ненависті онлайн».

Видання буде корисним освітянам, які хочуть розкривати поняття мови ненависті онлайн через призму прав людини і які працюють як у формальній, так і неформальній сфері. Посібник розрахований на роботу з молоддю віком від 13 до 18 років, але може бути адаптований і для інших вікових груп.

 

Нова Європа [Текст] : Есеї українських інтелектуалів. – Л.:Вид-во Старого Лева, 2018. – 176 с.- (Коротка проза та есеїстика)

    До збірки увійшли есеї таких авторів: Альони Гетьманчук, Мирослава Мариновича, Дмитра Кулеби, Світлани Пиркало, Олександра Щерби, владики Бориса (Ґудзяк), Оксани Пахльовської, Володимира Єрмоленка, Ярослава Грицака, Віталія Портникова, Миколи Рябчука. Упорядниця Катерина Зарембо.
  Що криється за популярним гаслом «Україна — це Європа»? Чи лише географічне розташування та історичний контекст, чи спільні цінності та схожа ментальність? Чи потрібно Україні членство в ЄС? Як наша держава може вплинути на розвиток Європи і водночас як може змінитися сама?На ці та ряд інших питань ви знайлете відповіді в цій книзі.

Україна на шляху до Європи [Текст] / упор. В. Шкляр. - К. : Етнос, 2006. - 496с.

Видання об'єднує статті провідних вчених-політологів, журналістів, державних діячів, в яких висвітлюються проблеми інтеграції до ЄС, аналізується досвід країн, які пройшли цей шлях, а також проблеми і досягнення України в реалізації стратегічної мети.

 Квасов В.В.
Європейський вибір України 
[Текст] : підручник/ В.В.Квасов, М.І.Романенко. - Д. : Дніпрокнига, 2008. - 352с.

   Підручник ознайомить учнів загальноосвітніх шкіл з історією європейської інтеграції та сучасним станом відносин України з Європейським Союзом.
У підручнику використані інформаційні матеріали, фотодокументи, надані Представництвом Європейської Комісії в Україні, матеріали вебсайту Представництва, а також ресурси аудіовізуального веб-порталу Європейської Комісії.

Вівчарик М.М. та ін.
Українська нація: шлях до самовизначення [Текст]  / М.М. Вівчарик, П.П. Панченко, В.І. Чмихова. - К.: Вища школа, 2001. - 287с.

Автори чи не вперше сміливо й чесно на багатому фактичному матеріалі переконливо доводять, що українська нація - це реальність, яку не треба заперечувати, а з якою слід рахуватися як з іншими самобутніми світовими етносами.
Видання допоможе глибше зрозуміти родовід і духовні витоки нації та усвідомити, що шлях, який обрала Україна - це побудова демократичної правової держави та утвердження в ній громадянського суспільства.
Видання розраховане на науковців, політиків, викладачів, студентів, всіх, кому не байдужа доля суверенної України.

Демократизація і Європейський Союз. [Текст]   Країни Центральної і Східної Європи в першому десятилітті ХХІ ст. - К.: Укр. письменик, 2012. - 267с.- (Світло світогляду).

У книзі подано результати соціологічних емпіричних розвідок, запитані редакторами у дослідників з вісьмох вибраних країн. Мета дослідження – встановити якість демократії у цих країнах.

 

Як і коли можна звернутися до Європейського суду з прав людини?  [Текст] / К.: Центр політико-правових реформ, 2011.- 56с.- (Знайомство з сусідом).

У виданні доступною мовою описано порядок звернення до Європейського суду з прав людини за захистом від порушень з боку держави. Містить відомості про Конвенсію та гарантовані нею права.

Звернення до Європейського суду з прав людини [Текст]   / автори-упорядники Р.О.Куйбіда, Т.В.Руда, літературно–тематичне редагування – Н.І.Петрова, заступник керівника Проекту USAID «Справедливе правосуддя». – К., 2016. - 76 с.

 У брошурі доступною мовою для широкого загалу читачів описано порядок звернення до Європейського суду із прав людини (ЄСПЛ) за захистом від порушень з боку держави. Брошура містить загальну інформацію про Європейську конвенцію із прав людини та гарантовані нею права, відомості про процедуру в ЄСПЛ. Роз’яснюється, хто та за яких умов може звертатися до Європейського суду з прав людини, як правильно оформити заяву для звернення до суду, як виконуються його рішення.

Асоціація ЄС – Україна : що це дасть Вам. – К.: Представництво ЄС в Україні, 2015.-19с.

 Україна проголосила курс на європейську інтеграцію. Але без реальних зрушень, цього не досягнеш. Саме про необхідні для євроінтеграції конкретні справи йдеться в Угоді про асоціацію між ЄС та Україною.
 

Категорія: Події | Переглядів: 497 | Додав: admin | Рейтинг: 3.0/1
П`ятниця, 26.04.2024, 22:22


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Травень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |