Головна » » Виставка – бібліогід «Історичне обличчя сучасного міста».
05.05.2023
Виставка – бібліогід «Історичне обличчя сучасного міста».

Івано-Франківськ – європейське місто, райський куточок з красивою архітектурою, затишними скверами та парками. Це місто з багатовіковою історією, давніми традиціями, неординарним мистецьким життям.

          До Дня міста обласна бібліотека для юнацтва презентує виставку – бібліогід «Історичне обличчя сучасного міста». Представлені книги та періодичні видання допоможуть всім допитливим користувачам здійснити мандрівку старовинними вуличками рідного міста, краще пізнати його історію, пам’ятки археології та монументального мистецтва,  дослідити родові життєписи відомих постатей різних епох.

          До уваги наших користувачів:

  • Бондарев Іван, Головатий Михайло «Івано-Франківськ: погляд крізь століття». У книзі розкривається історія центральних вулиць Івано-Франківська, досліджується родовід більше сотні споруд, які формують неповторне обличчя міста на Бистрицях. Чудова добірка давніх поштівок та сучасних фото яскраво ілюструє, як змінилося наше місто за останніх 100 років.
  • Головатий Михайло «200 вулиць Івано-Франківська». Подається історія вулиць, усі назви й дати перейменувань. Особливу увагу звернено на перейменування їх в період незалежності, наведені короткі біографії і портрети всіх діячів, імена яких у назвах вулиць міста.
  • «Івано-Франківськ місто в серці Європи» - йдеться про  Івано-Франківськ – молоде європейське  місто, яке є одним з відомих економічних, культурних та архітектурних центрів Західної України.
  • Полєк Володимир «Майданами і вулицями Івано-Франківська». У пропонованому путівнику подається коротка історія походження різних назв і гіпотез про дату заснування Івано-Франківська, розкрита історія його вулиць і площ в історичному розрізі,  тобто від першої згадки до сьогодення а отже, і через історико-літературні портрети його видатних мешканців.
  • «Станиславів – Станіслав – Івано-Франківськ». Наше місто старовинне і по сучасному ошатне, зберегло свою історію і розбудовується економічно і духовно в умовах незалежної України. В книзі подані  розділи – Скрижалями історії: від графа Ревери до Франкової столиці. Музика, застигла в камені: пам’ятки архітектури Івано-Франківська. Центр освіти, науки, охорони здоров’я і спорту Прикарпаття. Культурно-мистецька мозаїка Франкового міста. На шляху економічного поступу.
  • Третяк Анастасія «Мандрівки Івано-Франківськом». Зі світлин фотоальбому Анастасії Третяк постає дуже романтичне місто, яке авторка зупинила у кадрі в різні пори року та в різні години доби.
  • Цесельський Владислав «Новітні будинки Станиславова». Книга допоможе нам перенестися до старовинного Станиславова та ознайомитися з його найцікавішими об’єктами.

Сучасний Івано-Франківськ – місто традицій і новаторства, бо воно пам’ятає свою історію, шанує своє минуле і піклується про прийдешнє.

Ми щасливі, що живемо у цьому чудовому місті, усвідомлюємо власну причетність до  тієї великої історії, яка творилася і твориться багатьма поколіннями наших земляків.

Купити якісні оригінали чи аналоги Зуби для ковшів, коронки можна купити на сайті Сервіс КОП. Також в наявності різноманітні запчастини для спецтехніки.

Переглядів: 70 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Середа, 01.05.2024, 05:40


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Травень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |