Головна » 2023 » Травень » 05

Пам’ятники – як люди: народжуються, живуть і помирають. У кожного з них своя доля й свої таємниці.

   Пам’ятники бувають різними. Є серед них видатним особистостям, а є і пам’ятники – привиди. Колись вони прикрашали місто, але їх знищив безжальний вітер історичних змін. Незважаючи на це, вони продовжують жити – на старих світлинах, поштівках та в людській пам’яті.

   «Історія в камені: пам’ятники, що не дійшли до наших днів» під такою назвою пройшла бібліоподорож в часі з учнями ПМЛ ім. П .Пулюя напередодні святкування дня міста. Бібліограф обласної бібліотеки для юнацтва Ярослава Бідичак, ознайомила з фотографіями пам’ятників, що були у нашому місті у XVII і  XVIII століттях. Це пам’ятники Яну Непомуку, цісарю Францу І, Грюнвальдській битві, Христу Спасителю, Діві Марії та ін.  Розповіла про варварські вчинки радянської влади стосовно пам’яток історії і сакрального мистецтва та якою великою втратою для нашого міста вони стали. Зокрема, наголосила, що дбайливе і бережливе ставлення до пам’ятників є показником громадської зрілості, свідомості та патріотичним обов’язком громадян. І залежить від кожного чи буде у наших нащадків можливість помилуватися ними.

    Вивчайте, гордіться та бережіть свою історію.

Категорія: Події | Переглядів: 68 | Дата: 05.05.2023

Івано-Франківськ – європейське місто, райський куточок з красивою архітектурою, затишними скверами та парками. Це місто з багатовіковою історією, давніми традиціями, неординарним мистецьким життям.

          До Дня міста обласна бібліотека для юнацтва презентує виставку – бібліогід «Історичне обличчя сучасного міста». Представлені книги та періодичні видання допоможуть всім допитливим користувачам здійснити мандрівку старовинними вуличками рідного міста, краще пізнати його історію, пам’ятки археології та монументального мистецтва,  дослідити родові життєписи відомих постатей різних епох.

Переглядів: 74 | Дата: 05.05.2023

Четвер, 09.05.2024, 05:57


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Травень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |