Головна » Події » Виставка-ретроспектива «Творець і неперевершений майстер новели».
12.05.2016
Виставка-ретроспектива «Творець і неперевершений майстер новели».

З нагоди відзначення 145-річчя від дня народження видатного українського письменника – реаліста, неперевершеного майстра соціально-психологічної новели Василя Стефаника обласна  бібліотека для юнацтва презентувала книжкову виставку-ретроспективу «Творець і неперевершений майстер новели».

Творчість Василя Стефаника – одна з яскравих сторінок української літератури, її окраса, її гордість. Письменник створив і підніс до вершин досконалості дуже популярний жанр гранично стислої соціально-психологічної новели, як спалах блискавки, психологічно сильні й гармонійно цілісні щодо змісту й форми новели Василя Стефаника вражають драматизмом і правдивістю. Кожне слово в його новелах переповнене гуманним співчуттям до знедоленого західноукраїнського селянства. Воно змушує замислюватися над долею народу. З великою силою письменник розкрив красу душі простої людини, змученою непосильною працею на багатих і голодом, вдягненої в лахміття, обпаленої гарячим сонцем, холодними вітрами  та морозами.

Краще ознайомитися з життям В. Стефаника, зрозуміти світогляд письменника, заглянути в його творчу майстерню, наблизити реальну історичну дійсність і осягнути її глибину допоможуть книжкові видання, статті з періодичних видань представлені на виставці:  В. Лесина «Василь Стефаник»; О. Гнідан «Василь Стефаник. Життя і творчість»; Т. Виноградник «Нащадки Василя Стефаника»; О. Синиця «Вдячна долі»;     В. Костащук «Володар дум селянських»; Ф. Погребенник «Сторінки життя і творчості Василя Стефаника»;  Р. Піхманець «І. Франко і В. Стефаник: взаємини на тлі доби»; С. Процюк «Троянда ритуального болю». Доповнює цей матеріал – творча та епістолярна спадщина письменник, автобіографічні новели, спогади сучасників про митця. При зустрічі з творами В. Стефаника ми маємо щастя  бачити, відчувати красу, страждати через чужі болі, любити й ненавидіти, плакати й стискати кулаки від сильного душевного зворушення. Щастя почувати себе людиною.

Категорія: Події | Переглядів: 1525 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Четвер, 18.04.2024, 15:14


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |