Головна » Архів матеріалів

27 жовтня відзначають День української писемності та мови – на честь вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця, з чиїм ім’ям пов’язують започаткування писемної української мови.

З нагоди свята, провідний бібліотекар читальної зали книгозбірні Валентина Мельник презентувала для учнів 8-го класу Підпечерського ліцею Івано-Франківської міської ради бібліотечну виставку «Мова – національний оберіг».  Представлені видання розкривають історію походження української мови, її непростий шлях розвитку, велич та красу рідної мови, а також знайомлять з навчальною літературою, в якій розглядаються питання фонетики, орфографії, правопису та стилістики української мови.

Категорія: Події | Переглядів: 66 | Дата: 27.10.2023

Поетичне слово пробуджує емоції та почуття,  змушує  працювати уяву та народжувати нові думки. Це всеосяжна мова, яка допомагає вічути глибину почуттів майстра ліричного слова. А сильні вірші завжди знаходять місце в серці та душі свого читача.

В Івано-Франківській обласній бібліотеці для юнацтва відбулася творча зустріч з українським поетом із Херсона, перекладачем, художником, лауреатом Національної премії ім. Тараса Шевченка (2006р.), членом Національної спілки письменників України, почесним членом Національної спілки художників України - Анатолієм Кичинським, у творчому доробку якого більше 15 поетичних книг.

 

Категорія: Події | Переглядів: 1058 | Дата: 27.10.2023

До Івано-Франківської обласної бібліотеки для юнацтва завітали учні 8-го класу Підпечерівського ліцею Івано-Франківської міської ради. 

Під час бібліотечного уроку діти дізнались про правила користування бібліотекою, познайомились з всіма відділами та поринули у захопливий і цікавий світ книг, яскравих журналів та газет.

Разом з провідним бібліотекарем Валентиною Мельник ліцеїсти здійснили краєзнавчу бібліоекскурсію «Етюди старого Станиславова». Юні мандрівники дізнались багато цікавих фактів та неймовірних легенд про місто, а також відкрили для себе таємниці старих будинків, вулиць та площ давнього Станиславова.

Категорія: Події | Переглядів: 1048 | Дата: 25.10.2023

В Івано-Франківській обласній бібліотеці для юнацтва, з метою розвитку творчих здібностей та покращення ментального здоров'я сонячних діток,  відбувся осінній майстер-клас з природних матеріалів.

Захід відбувся в рамках реалізації багаторічного проєкту для діток з синдром Дауна Прикарпаття – «Сонячний простір», організованого спільно з ГО «Сонячні діти Івано-Франківщини» голова Валентина Цура та співзасновниця Катерина Говера.

Також відбулось нагородження діток сонця за підсумками фестивалю "РЕКІТСЬКЕ СУЗІР'Я 2023" Міжнародної Академії літератури і журналістики (МАЛіЖ) у номінаціях: «Малюнок», «Фольклор, етнографія та народні промисли», «Літературно-мистецька композиція».

Це надає їм впевненості в собі та підтримку, необхідну для їхнього самовираження, а також проявляти свій талант, виражати емоції і показати світу свою неповторність.

Категорія: Події | Переглядів: 739 | Дата: 23.10.2023

Любомир Гузар – великий українець, громадянин і духовний проводир. Він у всьому був справжній: у своєму чернецтві і в українстві, серед студентів та з поміж чиновників у соборі і на майдані. Любомир Гузар один із найбільших моральних авторитетів в Україні.  Його мудрі поради  залишаються актуальними, і сьогодні.

У  Івано-Франківській обласній бібліотеці для юнацтва відбулися духовні роздуми на щодень «Його велич – у мудрості і скромності»,  у рамках засідання молодіжного клубу духовного спілкування «Вервиця». До книгозбірні завітав єпископ-помічник Івано-Франківської архієпархії УГКЦ – владика Микола Семенишин, який поділився з присутніми особистими спогадами про Блаженнішого. Поетеса Іванна Доля декламувала духовну поезію. А студенти фахового коледжу Короля Данила: Ольга Меюк, Каміла Микитин, Наталія Мандзюк, Вікторія Моліцька подарували учасникам заходу літературно-музичне вітання.  До уваги присутніх  була представлена виставка «Бути людиною на землі», а також працівники науково-методичного відділу Івано-Франківської обласної бібліотеки для юнацтва підготували інформ-реліз «Людина-епоха: найвідоміші цитати Любомира Гузара, що надихають».

  Мудрість Блаженнішого несе в собі радість, мир. Навчитись віддано і з любов’ю – служити іншим, долучити свою клопітку працю до розбудови Царства небесного вже “тут і тепер”. Тож прислухаймося до  порад Любомира Гузара. Всій країні  сьогодні так потрібні його слова й повчання. Причастімося словом Блаженнішого. Читаймо і збагачуймося  мудрістю.

Категорія: Події | Переглядів: 2040 | Дата: 20.10.2023

У рамках Міжнародного форуму Via Carpatia 2023 «Майбутнє традиції: українське у глобальному світі», в читальній залі обласної бібліотеки для юнацтва відбулася творча зустріч із сучасними українськими письменницями:

  • Дара Корній – прозаїк та журналістка. Лауреатка третьої премії Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова» (2010), лауреатка премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за книги «Чарівні істоти українського міфу»;
  • Анастасія Нікуліна – копірайтерка, інстаблогерка, переможниця Всеукраїнського конкурсу «Коронація слова». Авторка романів «Сіль для моря, або Білий Кит», «Зграя», «Більше нікому», «Завірюха» та інші;
  • Оксана Весна – письменниця, що творить у жанрі фентезі та фантастики. Книги письменниці: «Які ж вони янголи?», «Ліс на межі», збірка поезій «Нерозстріляні вірші».

Щиро і відверто львівські письменниці відповідали на питання читачів про творчість, плани на майбутнє та презентували нові книги.

Категорія: Події | Переглядів: 1540 | Дата: 15.10.2023

Запрошуємо...

Категорія: Події | Переглядів: 42 | Дата: 09.10.2023

День захисників та захисниць Вітчизни і свято Покрови Пресвятої Богородиці цього року відзначається 1 жовтня. Споконвіку Пресвята Божа Матір була покровителькою воїнів – захисників.

          В  читальній залі книгозбірні відбувся діалог про війну «Вільні. Незалежні. Нескорені» за участю:

- Наталії Чаплинської – психотерапевтки, депутатки обласної ради, голови постійної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань захисту прав учасників і ветеранів АТО/ООС та їхніх сімей, волонтерки;

- Романа Дорожівського – добровольця, учасника бойових дій, голови ветерансько-волонтерської організації «Галицькі леви»;

- старшокласників ліцею ім. Романа Шухевича.

          Відповідаючи на численні запитання молоді п. Роман поділився спогадами та враженнями від пережитого, про свою волонтерську діяльність, розповів про бойові будні та облаштований побут на передовій.

п. Наталія наголосила, що надзвичайно важливо забезпечити психологічну допомогу як тим, що перебувають у зоні бойових дій, так і після повернення з бойових позицій; дала кілька практичних порад як правильно поводитись з людиною, яка повернулась до мирного життя, про що варто розпитувати, а про що краще промовчати.

До уваги учасників діалогу презентовано бібліотечну виставку «Українські герої – символ гідності».

Щиро сподіваємось, що такі зустрічі свідчать про нашу вдячність, повагу та любов до наших воїнів, захисників та захисниць, в чиїх руках доля країни і наше майбутнє.

Категорія: Події | Переглядів: 653 | Дата: 05.10.2023

У форматі заходів Тижня юного патріота, обласна бібліотека для юнацтва прийняла участь в онлайн-зустрічі «Повертайтеся до нас живими, душею, словом…» із циклу ветеранська книга в сучасному літературному процесі до Дня захисників і захисниць України, за програмою Державної бібліотеки України для юнацтва.

Авторську поезію загиблого воїна Андрія Витвицького (позивний «Спікер») представила Тетяна Камінська, викладачка фортепіано дитячої музичної школи №1, приятелька Андрія. Познайомила учасників онлайн-зустрічі з біографією та творчістю захисника і героя.

Категорія: Події | Переглядів: 44 | Дата: 04.10.2023

« 1 2 3 4 ... 92 93 »
П`ятниця, 19.04.2024, 04:01


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |