Головна » Архів матеріалів

День молоді. Це свято творчості й натхнення, енергії і запалу, пізнання і самоствердження, любові і романтики. Юність і молодість - це не тільки прекрасні періоди в житті кожної людини, але ще й особливий стан душі. Цей час дерзань, пошуків, відкриттів і реалізації найсміливіших сподівань. Саме вони, сьогоднішні школярі, студенти, молоді робітники, підприємці, науковці, скоро будуть визначати шляхи розвитку країни.

Переглядів: 40 | Дата: 11.08.2023

Творчий клуб за інтересами «Товариство Книжкових Естетів». Це об’єднання підлітків зі спільними інтересами в літературі. Клуб працює для  того, щоб залучити якнайбільше людей до читання книг, допомогти знайти однодумців та  популяризувати літературу, читання і бібліотеки.

Категорія: Події | Переглядів: 54 | Дата: 11.08.2023

 

Історична доля міста Станіславова є надзвичайно цікавою, і відтворювали її на папері у різні часи та різні люди. Вони були різні за національностями, різного віку, різних професій, різних епох, але їх об’єднювала любов до рідного міста. Саме історико-краєзнавче об’єднання «Моє місто» подарувало нам чудову серію видань, яка вже нараховує на сьогоднішній день до 50 номерів. Видання знайомлять читачів з історичним, суспільно-політичним і культурним життям нашого міста з часів заснування до наших днів.

 

Категорія: Події | Переглядів: 45 | Дата: 01.08.2023

Неабияке задоволення приносять нові книги, які надходять до бібліотеки. Це радість для всіх – як для бібліотекарів, так і для читачів. Адже кожна нова книга це завжди подія та нове знайомство. Це яскраві видання на будь який смак.

          Вже стали традицією вуличні рекламні акції популяризації читання. Під час акції бібліотекарі пропонують молоді та пересічним громадянам ознайомитися з книжковими новинками відомих авторів.

          Навчити молодь насолоджуватися читанням, зробити його привабливим і улюбленим заняттям – ось основне завдання акції:

  • Гарна книжка допоможе чудово провести свій вільний час у спекотне літо.
  • Ви полюбляєте фентезі?
  • А може захоплюєтесь історичними романами?
  • Ні, вам, певно, сумно без справжнього детектива?

До вашої уваги новинки відомих українських та світових письменників.

Категорія: Події | Переглядів: 248 | Дата: 21.07.2023

Проєкт літній читальний зал Літо! Книга! Позитив!” в обласній бібліотеці для юнацтва це чудова ініціатива, яка надає можливість провести літо в інтелектуальній, культурній та цікавій атмосфері.

В рамках цього проєкту триває цикл відвертих розмов із психологом Я підліток. Я дорослішаю. Наталія Смирнова, представник Міжнародної благодійної організації Благодійного Фонду “СОС Дитячі Містечка” Україна, разом з старшокласниками ліцею ім. Р. Шухевича намагались розібратись в емоціях, а саме – якими способами можна позбутися злості. Необхідно зрозуміти, що злість – це природна емоція, і вона може виникати у всіх нас з часом. Однак дотримання певних стратегій може допомогти управляти злістю та знизити її вплив на наше життя та стосунки.

Також учасники тренінгу створили “долоньку гарного настрою” з ресурсом, який нас підтримує, а в центрі долоньок написали приємні спогади. “Долонька символізує приємну і радісну емоцію.

Літній читальний зал у бібліотеці – це місце, де можна знайти відповідь на свої запитання, віднайти натхнення та провести цілий день в гармонії з книжками.

Категорія: Події | Переглядів: 52 | Дата: 20.07.2023

До книгозбірні завітали учасники театрального табору на базі Івано-Франківського академічного обласного театру ляльок ім. Марійки Підгірянки, в рамках літнього читального залу «Літо! Книга! Позитив!».

Із багатотисячного фонду бібліотеки, завідувачка відділу абонементу Наталія Іванова презентувала юним читачам книжкові новинки із серії «Звіродухи»,  «Останні підлітки на землі», «Minecraft», «Агата Містері», «Країна історій Кріса Колфера».

Бібліорозвідка «Будь в курсі літературних новинок» зацікавила дітей, кожен знайшов для себе свою книжкову родзинку і обрав серед книжок саме ту, яка їм найбільше до вподоби.

У загадковий і чарівний світ казки, в якому переплелись мрії і фантазії, читачі поринули разом з провідним бібліотекарем читального залу Валентиною Мельник, відповідаючи на питання «Казкового марафону».

Куточки читання під відкритим небом, краєзнавчі екскурсії, зустрічі – це далеко не весь перелік літніх задумок для читачів обласної бібліотеки для юнацтва.

Категорія: Події | Переглядів: 362 | Дата: 13.07.2023

Коли духмяне літо в самому розпалі, з квітчастими вінками і яскравими вогнищами приходить свято Івана Купала, яке є одним з найстаріших свят, має глибокі коріння в язичницьких традиціях і поєднується зі стародавніми обрядами, пов’язаними з природою та ритуалами розквіту.

Свято відзначають 7 липня, під час літнього сонцестояння, коли день найдовший у році. Івана Купала має велике значення для зв’язку людини з природою та змінами, які відбуваються в ній.

В читальній залі обласної бібліотеки для юнацтва презентовано етно-виставку “Магічне свято Івана Купала” на якій представлено книги: Ігнатенко І. “Етнологія для народу”, Лозко Г. “Коло Свароже”, Скуратівський В. “Український рік”, Шкода М. “Традиції і свята українського народу” та інші, які знайомлять з культурою побуту українського народу, з історією виникнення свята Івана Купала, звичаями, обрядами, прикметами, повір’ями та традиціями святкування.

Одним із головних символів Благословенного дня Купала є вогонь. Вірування говорить, що вогонь очищує душу та знищує негативну енергію, тому під час свята проводяться ритуали з вогнем. Молодь збирається біля великих багать, стрибає через полум’я, співає пісні та танцює. У святі велике значення мають водні обряди: купання у річках, озерах або спеціально підготовлених басейнах, вірячи, що це приносить здоров’я та чистоту; сплітання вінків з квітів та трав, які потім віддають воді або кидають у вогонь.

Це свято сприяє збереженню звичаїв та традицій, що дійшли до нас з глибини століть та які заснували наші предки.

Категорія: Події | Переглядів: 45 | Дата: 07.07.2023

Нашу державу на її історичному шляху супроводжує основний закон – Конституція України, гарант прав та свобод народу, оберіг державності та  демократії. Для нас Конституція,   спадкоємиця ідей та принципів, закладених протягом тисячоліть у зводі законів «Руської Правди» Ярослава Мудрого, «Договорах і Постановленнях Прав і вольностей Війська Запорозького» Пилипа Орлика та Статуті про державний устрій, права і вільності УНР. 

Конституція – є центром правової системи, на якій ґрунтується сьогодення і майбутнє України та її народу. Цей документ є основою для розвитку та зміцнення демократичних, соціальних та правових принципів розбудови нашого суспільства, у якому людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека є найвищою  цінністю. Перші спроби закласти підвалини українського законодавства були здійснені ще в 1710 році  Пилипом Орликом, а  28 червня 1996 року Верховна Рада України оголосила про ухвалення Конституції України. 2023 року  Основному закону України виповнюється 27 років від прийняття.

З нагоди відзначення 27-ї річниці від прийняття Конституції України, в читальній залі обласної бібліотеки для юнацтва відбулась презентація виставки-хронології «Конституція – оберіг нашої державності». Люди літнього віку, підопічні Івано-Франківського територіального центру соціального обслуговування ознайомились з матеріалами, що представлені на виставці – книгами та періодичними виданнями, які висвітлюють усі етапи розвитку  законодавчого процесу на теренах нашої держави, а також розповідають про значимість та особливості Основного закону України. А саме:  Гончаренко О. Права людини в Україні; Пазенок А. Права та свободи людини і громадянина;  Конституційний Акт, прийнятий  5 квітня 1710 року під керівництвом Гетьмана Пилипа Орлика; Крупницький Б. Гетьман Пилип Орлик; Теліпко В. Конституційне та конституційно-процесуальне право України та інші.

Слухачі мали нагоду дізнатись цікаві факти про найдивніші конституції світу та традиції святкування Дня Конституції в різних державах.

День прийняття Конституції України назавжди увійшов в  історію нашої держави.  Конституції закріпила правові основи незалежної України. Вона є гарантом всіх наших прав і свобод. Бажаємо Вам завжди пишатися своєю країною, пам’ятати про права, поважати Основний закон. Усім мирного неба, мужності та сміливості!

 

 

 

Переглядів: 50 | Дата: 28.06.2023

В обласній бібліотеці для юнацтва тривав цикл відвертих розмов із психологом “Я підліток. Я дорослішаю.”, в рамках роботи літнього читального залу Літо! Книга! Позитив!

Друзі та вороги, кохання та спокуси, гнів, образи, депресії, пристрасті. У підлітків емоцій занадто багато, бо все вперше.

Підлітки більш емоційні, ніж дорослі, дуже чутливі до свого соціального оточення та прагнуть знайти своє місце в групі ровесників.

Психолог Мар’яна Клованич, представник Міжнародної благодійної організації “Благодійний фонд “СОС Дитячі Містечка” України, разом із старшокласниками ліцею ім. Р.Шухевича розглянули шкалу емоційних тонів; навчились розпізнавати різні типи емоцій; розбирали базові емоції, притаманні всім здоровим людям і однаково проявляються у представників різних культур, що проживають на різних континентах.

Зустріч була корисною для юнаків та дівчат і допомогла їм покращити своє розуміння та управління емоціями, розвинути емоційну свідомість та здатність ефективно спілкуватись з іншими.

Відвідування бібліотеки та читання книг надасть вам можливість інтелектуального спілкування.

Категорія: Події | Переглядів: 58 | Дата: 27.06.2023

Івано-Франківська обласна бібліотека для юнацтва презентує відео-виставку "Слово що йде від серця, проникає в серце".

Категорія: Події | Переглядів: 53 | Дата: 16.06.2023

« 1 2 3 4 5 6 ... 92 93 »
П`ятниця, 26.04.2024, 19:04


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |