Головна » Події » Книжкова виставка “Милосердя офіцери – наші славні волонтери”.
06.12.2021
Книжкова виставка “Милосердя офіцери – наші славні волонтери”.

“Сказав мудрець: - Живи, добро звершай! Та нагород за це не вимагай… Хай оживає істина стара: Людина починається з добра!”                                                                             (Любов Забашта)

Творити добро і щиро дарувати теплоту свого серця – ось щоденна потреба усіх волонтерів. Наші “янголи милосердя”  підтримують усіх кому важко не чекаючи нічого взамін. Щоб вшанувати їхню безкорисливу працю у 1995 році на засіданні Організації Об'єднаних Націй було прийнято рішення встановити 5 грудня Міжнародним днем волонтерів (інша назва цього свята – Міжнародний день добровольців в ім’я економічного і соціального зростання). З нагоди цієї події у Івано-Франківській обласній бібліотеці для юнацтва розгорнуто виставку “Милосердя офіцери – наші славні волонтери”. До уваги читачів працівники підготували книги та періодичні матеріали, у яких ґрунтовно досліджено історію  руху добровольців та сучасну ситуацію в Україні і світі. Всупереч поширеній думці волонтерство, як соціальне явище було засноване саме активною французькою та німецькою молоддю після Першої світової війни. Саме тоді й було створено Координаційний комітет міжнародної волонтерської служби (CCIVS) під егідою ЮНЕСКО із штаб-квартирою у Парижі.

На сьогодні волонтерство поширене у більш ніж  100 країнах світу та охоплює понад 100 млн. осіб дорослого населення. На жаль Україна не посідає перших місць у “Світовому рейтингу благодійності”, але у відповідь на події останнього десятиліття рух просто оживає. Добровольці допомагають важкохворим, особам з інвалідністю, багатодітним сім’ям, одиноким людям похилого віку, наркозалежним, ВІЛ-інфікованим,  безхатченкам. Саме вони у важкий час підтримали майданівців та українських захисників на сході країни. На думку експертів близько чверть усіх українців мали досвід волонтерства і чимала частка серед них – це небайдужа молодь. В Україні існує безліч волонтерських організацій і кожен може долучитися до доброї справи. Адже творити милосердя так легко, інколи ми просто не знаємо з чого почати.Тож розпочнімо з малого подаруймо часточку свого тепла тому хто потребує, адже “доброту може почути глухий і побачити сліпий”.

 

Категорія: Події | Переглядів: 144 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
П`ятниця, 29.03.2024, 05:54


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 239

Календар

«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |