Головна » Події

«Відкриваємо двері в літо!» - під такою оптимістичною назвою стартував проект «Літній читальний зал – 2015», що проводить обласна бібліотека для юнацтва у співпраці з літніми пришкільними таборами в рамках всеукраїнської акції «Українська молодь читає». На гостей бібліотеки чекають 2 тижні цікавих майстер-класів «Бібліотечний hand made».

 

Категорія: Події | Переглядів: 891 | Дата: 04.06.2015

Обласна бібліотека для юнацтва започаткувала новий проект «Авторитет і успіх – відомі особистості в бібліотеці», який дає можливість молодим користувачам бібліотеки зустрітися з відомими людьми нашого міста, які своєю працею, успіхами – творять історію сьогодення.

Бібліотека на зустріч запросила  - Галину Філіпову, ведучу та редактора численних телепередач ОТБ «Галичина», Заслуженого журналіста України, лауреата обласної журналістської премії ім. Богдана Бойка. Галина Філіпова нагороджена Почесною грамотою національної ради з питань телебачення і радіомовлення та Почесним знаком «За подвижництво у культурі Прикарпаття».

Категорія: Події | Переглядів: 712 | Дата: 19.05.2015

В Івано-Франківській обласній бібліотеці для юнацтва відбулася презентація Всеукраїнського літературно-художнього та громадсько-політичного журналу «Перевал» (1-2 ’ 2015р.) в рамках Всеукраїнської акції «Українська молодь читає».

Новий випуск часопису 2015 р. – це молодіжний випуск. «Перевал» дав можливість молодим поетам та письменникам засвітитися на творчому небосхилі. Розділ «Молода поезія», «Молода проза» представили автори Олександр Букатюк, Наталія Ткачик, Судус Юлія, Дибовська Олеся, Муран Романа.

Категорія: Події | Переглядів: 844 | Дата: 15.05.2015

В Івано-Франківській обласній бібліотеці для юнацтва відбулася віртуальна подорож «Портрет міста з втраченим ім’ям: інтелектуальний путівник», присвячена 353-річниці святкування Дня міста Івано-Франківська.

Учасниками мандрівки стали учні 7-го класу загальноосвітньої школи-ліцею № 23 Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника.

Юнаки та дівчата, завдяки старим поштівкам та сучасній техніці, «подорожували» колишнім королівським вільним містом Станіславовом, що розкинулося в межиріччі Надвірнянської та Солотвинської Бистриць, у передгір’ї Карпат, неподалік древнього Галича – столиці Галицько-Волинського князівства. 

Категорія: Події | Переглядів: 637 | Дата: 13.05.2015

Інформація настільки органічно влилася в наше життя, що ми її часом не помічаємо, як свіже повітря, яким дихаємо. Але коли проаналізували вплив періодики на людину, то розумієш, що преса, як і книга, супроводжує наше життя починаючи з дитинства до глибокої старості.

В обласному ліцеї – інтернаті для обдарованих дітей з сільської місцевості відбувся інформаційно-медійний калейдоскоп  «У світі новин». З вступним словом виступила завідувачка бібліотекою ліцею – інтернату Марія Хміль.

Категорія: Події | Переглядів: 627 | Дата: 01.05.2015

У житті кожної закоханої молодої пари, найважливішою подією є вінчання. Це християнський обряд, в якому жінка і чоловік стають подружжям навіки перед Богом, благословляються на щасливе довге спільне життя та народження дітей.

Категорія: Події | Переглядів: 817 | Дата: 01.05.2015

Як зробити своє життя тривалішим і змістовним, як уникнути багатьох захворювань, зменшити до мінімуму шкідливі впливи на людський організм різних факторів – про це та багато іншого можна було дізнатися під час презентації книги Петра Гостюка та Івана Палюшка «Аспекти людського життя і здоров’я», яка відбулася в обласній бібліотеці для юнацтва.

 

 

 

Категорія: Події | Переглядів: 1025 | Дата: 27.04.2015

В загальноосвітній школі № 11 відбулося відкрите засідання гуртка «Літературне краєзнавство», керівник Грицай Надія Степанівна. На засіданні пройшло  вшанування пам'яті поета – січовика, нашого краянина Юрія Шкрумеляка, якому цього року виповнюється 120 років від дня народження та 50 років від дня смерті. В святі взяли участь учні 5-А і 5-В класів. Діти читали вірші і співали пісень про січових стрільців на слова Юрія Шкрумеляка. Керівник гуртка п.Надія Грицай прочитала свої вірші " Ода єдності". Про життєвий і творчий шлях поета – січовика розповіла бібліограф – краєзнавець обласної бібліотеки для юнацтва Бідичак Ярослава Дмитрівна та ознайомила учнів з книжковою виставкою  присвяченою вищеназваній ювілейній даті.

Категорія: Події | Переглядів: 709 | Дата: 27.04.2015

Світ, у якому ми живемо, красивий і неповторний. Кращим, досконалішим мають робити його люди, котрі дістали його у спадок  від попередніх поколінь: щедрі землі, повноводні річки, казкові гори, моря, ліси. Нам треба вчитися слухати голос природи, розуміти її мову, читати «Велику книгу природи» щоб не занапастити себе й життя на Землі.

З метою підвести юнацтво до розуміння значення дбайливого ставлення до навколишнього середовища, викликати почуття відповідальності за майбутнє нашого міста і країни в цілому, сприяти збереженню навколишнього середовища в обласній бібліотеці для юнацтва пройшов екологічний тиждень «Молодь і довкілля». В рамках Тижня проведено: - Еко-зустріч «Здолаємо байдужість до екологічного лиха». Такі зустрічі вже давно стали доброю традицією. В ній взяли участь Ольга Біленька – інспектор Державної екологічної інспекції;  Олександр Аронець – тренер–консультант молодіжного громадського центру «Еталон»; о. Михайло Дзуль – референт Бюро з питань екології Української греко-католицької церкви в Івано-Франківській архиєпархії  та старшокласники школи №5.

Категорія: Події | Переглядів: 771 | Дата: 27.04.2015

Торгівля людьми, як прояв експлуатації й приниження гідності особистості- одне з гостріших проблем сучасності. Примусова робота, сексуальне рабство, боргова кабала, використання дитячої праці, жебракування, торгівля органами й тканинами- лише неповний перелік різних форм цього жахливого явища. Саме цій темі був присвячений тренінг "Рабство, про яке ми не підозрюємо" , який відбувся в обласній бібліотеці для юнацтва для вимушених переселенців з тимчасово окупованих територій та зони АТО.Ініціатори тренінгу - працівники обласної бібліотеки для юнацтва спільно із міським Центром зайнятості населення,міським Центром соціальних служб для сім'ї,дітей та молоді і Товариством Червоного Хреста. 

Категорія: Події | Переглядів: 837 | Дата: 20.04.2015

« 1 2 ... 51 52 53 54 55 ... 77 78 »
Понеділок, 29.04.2024, 16:00


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz | Нові кінофільми та фільми онлайн