Головна » Події

Фестиваль молодіжного читання «Книга об’єднує молодь» в обласній бібліотеці для юнацтва зібрав активних читачів на ярмарку читацьких думок «Поговоримо про модні книги».

Запрошені: Івано-Франківська молода письменниця, новелістка Галина Мельник, учні ліцею імені Романа Шухевича та ліцею № 5 і альтернативної школи «Невгамовні».

У вирі сучасної літератури легко заблукати, адже талановитих письменників дуже багато, а гарних книг, ще більше.

Категорія: Події | Переглядів: 285 | Дата: 30.03.2023

В рамках фестивалю молодіжного читання «Книга об’єднує молодь» та з нагоди Міжнародного дня театру в обласній бібліотеці для юнацтва семінаристи Івано-Франківської духовної семінарії ім. Священомученика Йосафата та студенти Івано-Франківської Академії ім. Івана Золотоустого інсценізували виставу за мотивами поеми Т. Шевченка «Сотник». Своєю чудовою грою вони відтворили долю жінки, яка була,  справді трагічною  в кріпацькому суспільстві: важкий побут, панщина, гніт панської сваволі.

Шевченко належить до числа правдиво музичних поетів. Більшість своїх віршів він  творив як пісні. Студенти закладу вищої освіти та фахового коледжу «Університет Короля Данила», аматори театрального гуртка (керівник гуртка Лілія Куцик) представили літературно-музичну композицію покладену на вірші поета.

Багатогранність творчості Кобзаря невичерпна. Він буде жити вічно, як і його неперевершені твори.

Категорія: Події | Переглядів: 1073 | Дата: 28.03.2023

Сонячні діти - щирі та відкриті, ідуть до кожного з любов'ю. Але на жаль часто життя для них та їхніх батьків це шлях великого терпіння. Обласна бібліотека для юнацтва завжди надає підтримку сім'ям, які виховують діток із синдромом Дауна.

В рамках фестивалю молодіжного читання "Книга об'єднує молодь" у нашій бібліотеці 26 березня відбувся майстер-клас "Весняний "ArtBook". Як творча терапія для батьків Сонячних діток Івано-Франківщини "Енергія родини - майбутнє дитини". Матусі та татусі разом із дітками виготовляли особисту книгу. Це допомогло їм творчо релаксувати та наповнюватися позитивною енергією. У приємній психологічно-сприятливій атмосфері вони творили, ділилися історіями з життя, порадами щодо виховання дітей. Книга вийшла весняною та яскравою. А спілкування гармонійним і корисним.

Майстер-клас - це тільки початок у цілому циклі заходів фестивалю молодіжного читання "Книга об'єднує молодь"  в обласній бібліотеці для юнацтва. Тож запрошуємо до нашої книгозбірні.

Категорія: Події | Переглядів: 85 | Дата: 27.03.2023

Голгофа, хрест

Страшні криваві сни…

Прости їм, Боже

Бо сліпі вони…

Час посту, час покаяння, очищення і навернення, час покути, час примирення з Богом і ближнім. Це Божий заклик відчути біль інших, несправедливо скривджених війною.

Сьогодні в нас особлива нагода, в рамках засідання молодіжного клубу духовного спілкування «Вервиця» (керівник Оксана КАЧАН), ми можемо разом роздумувати над Страстями Господніми, йти разом із Ісусом Хресну Дорогу, з ним померти і воскреснути до нового життя.

До обласної бібліотеки для юнацтва завітали семінаристи Івано-Франківської духовної семінарії ім. Священомученика Йосафата, гурт «ЕЛЕОС» з інценізацією «Хресна Дорога Українського народу!» та студенти Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму Національного університету харчових технологій.

Категорія: Події | Переглядів: 1077 | Дата: 24.03.2023

Двадцять перше число березня місяця символічне позначення – Всесвітній день людей із синдромом Дауна.

Кілька років поспіль при обласній бібліотеці для юнацтва діє «Сонячний простір» - спільний проект бібліотеки та громадської організації «Сонячні діти Івано-Франківщини» для розвитку дітей із синдромом Дауна та творча терапія для батьків.

Ці діти живуть  серед нас, мають свої потреби, мрії, сподівання – як і всі ми. Наша місія – допомогти дітям із синдромом Дауна розкрити свій унікальний потенціал і реалізуватися у суспільстві. Цьому сприяють спільно проведені заходи: презентація розмальовки – абетки «Сонечко для Сонечок», виставка картин дівчинки  з синдромом Дауна -  Христини Турко, фото-проєкт 21-ї роботи з дітьми з синдромом Дауна, презентація книги – казки «В країні Сонця», бекстейдж відео-зйомок книги-казки та фотосесії, екранізація короткометражного фільму знятого за мотивами казки та цілий цикл майстер-класів.

Категорія: Події | Переглядів: 2062 | Дата: 21.03.2023

          14 березня  - День українського добровольця. Саме в цей день 2014 року  розпочався бойовий шлях першого добровольчого батальйону, коли понад п’ять сотень бійців-добровольців Самооборони Майдану вирушили на полігон у Нові Петрівці під Києвом. Завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалось зупинити російського агресора, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію. Сьогодні добровольці пліч-о-пліч із ЗСУ стоять на смерть заради перемоги.

З нагоди Дня українського добровольця в читальній залі обласної бібліотеки для юнацтва презентовано книжкову виставку «Захисники за велінням серця». Книжкові видання: М. Верес «Танув сніг на морозі», С. Пущенко «Портрети добровольців на війні», І. Родін «Батальйон «Донбас». Записки добровольця», Д. Бура, О. Красовицький «Хроніка війни.2014-2020 » у 3-х т., М. Лазарович «Російсько-Українська війна (2014-2017 роки): короткий нарис»,  С. Лайко «Аеропорт» , Є. Положій  «П’ять секунд, п’ять днів» , «Прикарпатці в АТО», «Добровольчі батальйони» та інші висвітлюють героїзм захисників і захисниць Вітчизни. Це ті воїни, котрі довели свою безкорисливу любов до України, виконали і виконують свій основний обов’язок – її захист від російського агресора. Вони тверді і незламні у своїй вірі та готовності битися  і стояти за неї до кінця.

Щиро дякуємо  всім добровольцям за відданість своїй нації  та вічна пам’ять полеглим в боях.

Категорія: Події | Переглядів: 57 | Дата: 14.03.2023

Літературно-мистецька композиція "Величне слово Кобзаря", підготували учні 1-Б класу початкової школи ім. Софії Русової

Категорія: Події | Переглядів: 64 | Дата: 09.03.2023

Відео-ролик "В нашім серці, у наш час - вічно житиме Тарас" присвячений 209 річниці від дня народження Т.Г. Шевченка.

Категорія: Події | Переглядів: 269 | Дата: 09.03.2023

Всесвітній день письменника.

Категорія: Події | Переглядів: 80 | Дата: 03.03.2023

 

...Чи ідеш ти міською дорогою

А чи стежкою на селі,

Говори українською мовою.

Бо живеш на своїй землі...

Чуєш, як розмоляють соняхи.

Як шумлять густі явори

Як від рідної мови сонячно

Українською говори.

                 (Валентина Бондаренко

Багата і барвиста мова рідного народу, це невмируще джерело, за допомогою якого ми пізнаємо навколишній світ. Саме мова - генетичний код народу, що зумовлює його ментальність. Рідна мова робить нас справжніми представниками нації.

З нагоди Міжнародного дня рідної мови обласна бібліотека для юнацтва організувала speech-тренінг "Пізнаймо в серці рідне слово".

Категорія: Події | Переглядів: 87 | Дата: 21.02.2023

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 77 78 »
Неділя, 28.04.2024, 15:58


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz | Нові кінофільми та фільми онлайн