Головна » Події

9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови. Це державне свято, встановлене 1997 року Указом Президента України. За православним календарем – це день вшанування памяті преподобного Нестора Літописця – першого історика Київської Русі, ченця Києво-Печерського монастиря. Дослідники вважають, що саме з творів літописця і починається писемна українська мова.

          З нагоди свята в обласній бібліотеці для юнацтва  відбулася зустріч з письменником, краєзнавцем, гумористом Василем Бабієм, який поділився із слухачами спогадами про своє дитинство, враженнями від подорожей, звернув увагу на важливість рідної мови у нашому житті.

          Також присутні мали змогу переглянути літературну композицію від учасників гуртка художнього читання та акторської майстерності “Промінь”, під керівництвом Світлани Косюк Івано-Франківського центру дитячої та юнацької творчості. На завершення перед юнацтвом виступив письменник Михайло Батіг.

          Шануймо рідне слово, любімо рідну мову, плекаймо та збагачуймо красу рідної мови!!!

Категорія: Події | Переглядів: 87 | Дата: 09.11.2022


Поезія - це жива душа автора. Справжній поет не пише, він творить вірші, згадавши про людину, або спіймавши емоцію. Висловлює свої почуття у віршованій формі, відображеній у римі. Мріє про майбутнє і згадує минуле, одночасно звертаючись до мільйонів і залишаючись при цьому на самоті із самим собою.

Насправді ці слова характеризують талановитого Івано-Франківського автора, поета, публіциста, журналіста - Любомира Стринаглюка. Нещодавно у Видавництві Старого Лева вийшла його нова збірка «Таємні дотики», презентація якої   відбулася в обласній бібліотеці для юнацтва для читачів книгозбірні та студентів першого курсу фахового коледжу Університету Короля Данила. Поезія нової збірки сповнена енергією живого слова, символічна, драматична та надзвичайно прониклива.

Спілкування Любомира Стринаглюка із читачами було теплим та щирим. Він зачитував свої вірші, викликавши потік емоцій та вражень. Поезію із нової збірки  декламували і поціновувачі творчості автора. Талановита юна співачка Ірина Шегеда виконала пісні: «Непереможна Україна» та «Алилуя». 

Отож, запрошуємо  тих,  хто закоханий у поезію,  завітати до обласної бібліотеки для юнацтва та познайомитися із новою збіркою «Таємні дотики» Любомира Стринаглюка.

 

Категорія: Події | Переглядів: 115 | Дата: 24.10.2022

14 жовтня 1942 р. з духу одвічної стихії і волі народу створилася Українська Повстанська Армія, яка вписала вагому сторінку в історію боротьби українського народу за свободу і незалежність.

З нагоди відзначення 80-ї річниці створення УПА в обласній бібліотеці для юнацтва відбулася літературна зустріч з Василем Бабієм, талановитим літератором, краєзнавцем, лауреатом  багатьох літературних премій. Автор презентував книжки “Образок. Люди героїчного чину” та “І лють, і сміх, і джавеліни”.  Василь Бабій провів історичний екскурс в героїчну епоху українського народу починаючи від А. Мухи, О.Довбуша, А.Чайковського до УПА і до сучасних Героїв  Збройних Сил України, які воюють із лютим ворогом за Україну і сьогодні. Своїм прикладом вояки УПА запалили вогонь в серцях наступних поколінь українських патріотів -  зазначив п. Василь – і протягається незрима нитка боротьби за Україну, слави вічності від УПА до ЗСУ.

Вшановуємо пам'ять тих, хто віддав життя за нашу незалежність  і тих, хто сьогодні жертвує своїм життям за мир і спокій у нашій країні. Пам'ятаючи їхні подвиги, ми повинні далі впевнено йти до перемоги і підтримувати один одного.

Категорія: Події | Переглядів: 91 | Дата: 14.10.2022

Лауреатка Національної премії України імені Тараса Шевченка - 2022

Категорія: Події | Переглядів: 123 | Дата: 20.09.2022

Бібліотечна виставка "Іван Франко -дух, наука, думка, воля".

Категорія: Події | Переглядів: 134 | Дата: 26.08.2022

23 серпня День Державного прапора України. З цієї нагоди у читальній залі обласної бібліотеки для юнацтва розгорнута бібліотечна виставка "Державний прапор України - святиня народу".

Категорія: Події | Переглядів: 104 | Дата: 23.08.2022

Цьогоріч  це свято в Україні є особливим, ми вперше відзначаємо його з усім світом. В нашій країні іде війна. Війна, яка вмить докорінно змінила плани та перекреслила мрії багатьох українців.

Україна виборює свою незалежність, своє європейське майбутнє. І саме молодь проявляє себе найбільше: воює, волонтерить, працює, навчає, навчається, доносить правду про російську агресію, є взірцем патріотизму, самовідданості.

Категорія: Події | Переглядів: 133 | Дата: 15.08.2022

Осяяний небом талант

Категорія: Події | Переглядів: 126 | Дата: 14.08.2022

З нагоди Дня державності України  в читальній залі обласної бібліотеки для юнацтва  презентовано виставку «Сильна. Єдина. Вільна».

Це свято співпало з історичною для українців датою Днем хрещення Русі – України, а також днем пам’яті святого князя Володимира Великого.

На виставці представлено періодичні видання та книги: Я. Грицак «Нарис історії України»; М. Дорошко «Історія України»;  О. Палій «Історія України»; М. Вівчарик «Українська нація: шлях до самовизначення»; В. Кафарський  «Нація і держава»; Культура, Ідеологія, Духовність та інші, які розкривають тисячолітню історію українського державотворення. Україна бере початок з часів Київської Русі і творить свою історичну канву і до сьогодення.

За словами президента  Володимира Зеленського  День української державності буде утверджувати зв’язок українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу.

Категорія: Події | Переглядів: 120 | Дата: 28.07.2022

День родини.

Категорія: Події | Переглядів: 138 | Дата: 08.07.2022

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 77 78 »
П`ятниця, 29.03.2024, 01:27


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 239

Календар

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz | Нові кінофільми та фільми онлайн