Головна » Події

Івано-Франківськ — чудове спокійне містечко на Західній Україні. Тут варто побувати всім, хоча б один раз.

Категорія: Події | Переглядів: 141 | Дата: 06.05.2022

Весна – це сонця перемога!

У Великодній світлий час

Ми наближаємось до Бога,

Бог наближається до нас!

                              О. Веретенченко

Незабаром християни відзначатимуть одне з найголовніших релігійних свят – Світле Христове Воскресіння. Цьому радісному святу передують важкі, сумні події. Люди шляхом покаяння та осмислення свого життя готуються  до Великодня. З надією ми очікуємо, що світла Паска котра приносить  радість з приводу  перемоги  Божого Сина над смертю та вічним забуттям, подарує щастя та благодать усій Україні. З нагоди Великодніх свят у читальній залі обласної бібліотеки для юнацтва розгорнуто виставку “Благословення сходить із небес: Великдень”. До вашої уваги представлені видання: “За тиждень – Великдень: Народні традиції та практичні поради” Клід І.; Великодній кошик. Обряди і страви Великодніх свят” Вербенець О., Манько В.;  “Звичаї нашого роду: страви української кухнi”  автори-упорядники Железняк С., Андрющенко С. ;  “Великдень: звичаї, обряди, страви…” автор-упорядник  Музиченко Я. та ін. У книгах розповідається про релігійний сенс Христового Воскресіння, символіку, українські звичаї та обряди Великоднього циклу. Переглядаючи їх ви дізнаєтесь секрети приготування смачних святкових  страв та техніки виготовлення писанок.

 Тож нехай Воскреслий Христос принесе нам віру у щасливе майбутнє. А Великоднє свято подарує любов і світло, щирість та добро, а головне – здоров'я і мир. Нехай Господня ласка зігріває нас усіх.

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Категорія: Події | Переглядів: 124 | Дата: 22.04.2022

Роздуми над словами Ісуса на Хресті перед смертю з о. Романом Терлецьким священником УГКЦ, шеф-редактором журналу "Слово", в рамках засідання молодіжного клубу духовного спілкування "Вервиця".

Категорія: Події | Переглядів: 119 | Дата: 21.04.2022

Поезія – це молитва душі, автор якої намагається доторкнутись серця кожного.

                                                                             о. Степан Сус

Вже протягом восьми років Україна бореться з окупантами, весь цей час творяться тисячі рядків чесного та відкритого діалогу з читачем, з самим собою, з Богом. Вірші та проза стали більш концентровані, насичені енергією, почуттями і криком до Всесвіту,ці слова не можуть залишити нікого байдужим.  Мова поезії - це мова особистих переживань, душевної боротьби та почуттів, що звернені до чогось вищого, духовного, який почує, захистить,  допоможе і зцілить наші рани. Кожного дня кров’ю та сльозами пишуться Слова підтримки та вдячності всім тим, хто без перебільшення закриває собою наше життя та свободу, рятує дітей та немічних людей, волонтерить, полишивши звичне життя. «Ми творимо зараз велику епоху яка проростає крізь нас» - Дмитро Лазуткін. Наші українські діти не можуть жити в зручній бульбашці вони теж співають бойових пісень та пишуть і декламують поезію спротиву і боротьби. Наші юні читачі продовжують надихати нас діяти, вірити, молитись!

Категорія: Події | Переглядів: 138 | Дата: 19.04.2022

Щорічно 16 квітня на території України відзначають День довкілля. У цей напружений час звернімо увагу на мовчазну жертву війни - природу.

Неперевершена флора та фауна нашої Батьківщини зазнає надзвичайних втрат. А на кожного із нас покладена величезна відповідальність - зберегти її для майбутніх поколінь. Щоб пригадати нашим читачам, які рослини України знаходяться на межі зникнення і як ми можемо потурбуватися про них у читальній залі обласної бібліотеки для юнацтва розгорнуто виставку: «Живої природи душа промовляє». А також працівники книгозбірні підготували презентацію: «Наша рідна Україна  Розцвіте немов весна».

Отож, як говорив Френк  Ллойд  Райт: «Вивчайте Природу, любіть Природу, тримайтеся поруч з Природою. Це вас ніколи не підведе».

Категорія: Події | Переглядів: 134 | Дата: 15.04.2022

В рамках засідання молодіжного  клубу духовного спілкування "Вервиця" в читальній залі обласної бібліотеки для юнацтва відбулася зустріч з о. Романом Терлецьким, священником УГКЦ, шеф - редактором журналу "Слово".

Категорія: Події | Переглядів: 137 | Дата: 07.04.2022

6 квітня відзначається Міжнародний день спорту на благо миру та розвитку, що був започаткований у 2013 році Організацією Об’єднаних Націй разом з Міжнародним Олімпійським Комітетом.

На сьогодні, цей день  є меседжем для кожного з нас – нагадати важливість спорту і оцінити його роль, особливо в наші дні. Спорт може перетинати кордони, кидати виклики стереотипам, покращувати наше фізичне та емоційне здоров’я, а також вселяти надію. Спорт має унікальну силу для того, щоб сприяти об’єднанню людей навколо миру, дружби та розвитку.

                З цієї нагоди обласна бібліотека для юнацтва розгорнула книжкову виставку «В об’єктиві часу – спорт» і запрошує наших користувачів для ознайомлення з представленими книгами, а також подарунковими виданнями від Національного Олімпійського Комітету України та відділення НОК України в Івано-Франківській області, з яким книгозбірня співпрацює вже кілька років поспіль.

Категорія: Події | Переглядів: 132 | Дата: 06.04.2022

Мовний дайджест "Розмовляй українською, читай українською".

Категорія: Події | Переглядів: 130 | Дата: 01.04.2022

25 березня в обласній бібліотеці для юнацтва було проведено майстер клас «Розмовна українська мова», для дітей вимушених переселенців, які в буденному житті розмовляють російською мовою і хочуть правильно говорити українською.

Організатори майстер класу - Мар’яна Сурмей і Діана Сурмей, співзасновниці творчого простору «Creative Club» м. Калуш і м. Івано-Франківськ та Мар’яна Циганин, начальник відділу молодіжної політики Департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради.

Навчання проходило в ігровій формі. Спочатку дітки передавали м’ячем з рук в руки. В кого м’яч опинився в руках, той говорив якусь фразу, наступний повторював цю фразу і доповнював щось своє; називали різноманітні професії; спілкувались та перезнайомились між собою, а також навчались вправ для правильної артикуляції.

Крім того, дітки зіграли гру на вгадування слів «Крокодил» та проявили свої творчі здібності.

Завідувачка читальної зали бібліотеки Мар’яна Лашта ознайомила присутніх із представленими виданнями бібліотечної виставки «Слово в душі, душа в слові».

Мета таких майстер класів-відроджувати любов до свого, українського, а також показати як можна навчатись весело та цікаво!!!

Категорія: Події | Переглядів: 137 | Дата: 26.03.2022

21 березня по всьому світу відзначають Міжнародний день поезії. Його головною ідеєю було нагадувати людям про найбільшу місію і безцінний внесок літературної творчості у культурне життя людства. Цей день покликаний об'єднати всіх людей, відданих віршам, слову та творчому натхненню.

Категорія: Події | Переглядів: 138 | Дата: 21.03.2022

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 77 78 »
Неділя, 28.04.2024, 14:28


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz | Нові кінофільми та фільми онлайн