Головна » Події

Завжди напружено, бо завжди — проти течій.

Завжди заслуханий: музика, самота.

Так без шляху, без батька, без предтечі.

Так — навпростець — де спалює

                                       Є. Маланюк

Євген Маланюк -  один з найяскравіших українських поетів ХХ століття, борець за державний суверенітет України, публіцист і літературний критик.

З нагоди дня народження Євгена Маланюка в читальній залі обласної бібліотеки для юнацтва презентовано бібліотечну виставку «Чарівна сила таланту Євгена Маланюка». Довгий час творчість поета була під забороною і лише після здобуття Україною державного суверенітету творча спадщина Є. Маланюка стала доступною широкому читацькому загалу України. На виставці представленні поетичні, літературознавчі та публіцистичні твори Євгена Маланюка, а також статті із періодичних видань, які знайомлять користувачів бібліотеки з віхами біографії українського митця та про його творчий шлях.

Категорія: Події | Переглядів: 141 | Дата: 01.02.2022

29 січня в Україні відзначають День пам'яті Героїв Крут - українських студентів, які зі зброєю в руках і любов'ю до Батьківщини намагались зупинити більшовицький наступ на Київ у 1918 році. Історія Крут залишається в історичній пам'яті яскравим спалахом героїзму, трагедії, звитяги молоді, символом віри в незалежну Україну.

Категорія: Події | Переглядів: 172 | Дата: 28.01.2022

Різдвяні свята, наповнені радістю, дзвінкою колядою, очікуванням щастя і благополуччя в новому році. А 14 січня українці святкують одразу два свята: перший день Нового року за старим стилем та день вшанування пам’яті святого Василія. І ще, Василія Великого   вважають покровителем землеробства і саме тому, цього дня, за давньою українською традицією, діти та молодь засівають оселю збіжжям, бажаючи щастя і добробуту господарям.

У обласній бібліотеці для юнацтва провели «Літературний момент» з Василем Бабієм, присвячений видатним Василям, українським письменникам і поетам В. Симоненку, В. Стусу, В. Стефанику. Про нелегку долю талановитих майстрів літературного слова розповідав український письменник, краєзнавець, лауреат багатьох літературних премій, іменинник В. Бабій. Характеризуючи творчі портрети, письменник зазначив, що В. Симоненко та В.Стус народилися саме під Різдв’яною зорею. Їхня поезія йшла від серця, а у кожному слові бриніла любов до рідної України. Краєзнавець В. Бабій зачитав улюблені твори іменинників, а також дещо із свого творчого доробку.

У читальній залі бібліотеки оформлено виставку-інсталяцію «А що другий празник – Святого Василя!».

Категорія: Події | Переглядів: 194 | Дата: 17.01.2022

Шановні друзі, колеги, партнери, читачі!!!

Вітаємо вас з прийдешнім Новим 2022 роком та Різдвом Христовим!

Прийміть найкращі побажання міцного здоров’я, особистого щастя, сімейного затишку і достатку.

Висловлюємо нашу щиру подяку та глибоку вдячність за плідну співпрацю депутатам обласної ради п. Наталії Чаплинській; п. Наталії Перцович – за сприяння в оновленні матеріальної бази книгозбірні; п. Ігорю Дебенку, ОТБ «Галичина» - за інформаційну підтримку; п. Мирославу Карабіну, голові відділення НОК України в Івано-Франківській області; педагогічним колективам ліцеїв м. Івано-Франківська.

Заслуговують теплих слів вдячності та поваги наші письменники – Світлана Бреславська, Євген Баран, Ярослав Ткачівський, Василь Бабій, Ольга Деркачова, Марія Ткачівська, Любомир Стринаглюк, Олександр Букатюк та інші.

Нехай в усіх справах вас супроводжує успіх, а віра в краще майбутнє додає сил, добра і людської вдячності.

Сподіваємося на подальшу тісну співпрацю у справі виховання молодого покоління.

Категорія: Події | Переглядів: 204 | Дата: 31.12.2021

Гумор – це задоволення та насолода. Жарт, іронія, сміх, веселощі – важливі цінності, які відображають силу духу людини. Гумор – це особливий погляд на світ. Такий погляд надбання щасливих людей.

У читальній залі обласної бібліотеки для юнацтва відбулась презентація збірника творів відомих гумористів Покуття “Гумор Покуття”.

Категорія: Події | Переглядів: 182 | Дата: 24.12.2021

Кожна зірка в небесному сузір’ї неповторна: має свій колір, яскравість, спектр. Але всі разом, вони творять певну небесну симфонію, даруючи людям, що дивляться вгору, знайомі фігури і знаки. Так і наші таланти, захоплення, вміння, вони такі різні в кожного з нас, але навіть найменша зірка важлива для кожного сузір’я, вона стає творцем загального малюнку неба.

В обласній бібліотеці для юнацтва незвичайний день, справжніми зірками стали молоді дівчата, які взяли участь в творчому дебюті «Сузір’я креативної молоді». Свято, яке кожного року обласна книгозбірня для юнацтва організовує для всіх юних, активних та особливих.

Категорія: Події | Переглядів: 229 | Дата: 23.12.2021

Івано-Франківська обласна бібліотека для юнацтва вже кілька років є співорганізатором зустрічей та різноманітних заходів для дітей "сонечок".

В читальній залі бібліотеки  відбувся майстер клас для діток Сонця в рамках реалізації проєкту "Сонячний простір".  Дітки виготовили святково-смачну ялинку та отримали книжкові подарунки від працівників книгозбірні.

 

Категорія: Події | Переглядів: 255 | Дата: 21.12.2021

  Івано-франківська обласна бібліотека для юнацтва спільно із бібліотекою Вищого професійного училища №13 з нагоди Дня волонтера, який ми відзначали зовсім нещодавно,  провели зустріч-діалог “Мистецтво дарувати добро”. 

  На свято завітали  гості: Наталія  Чаплинська – депутат Івано-Франківської обласної ради, реабілітаційний психолог воїнів та ветеранів АТО/ООС, голова громадської організації “Центр допомоги Людина”; Роман  Дорожівський – голова ветерансько-волонтерської організаціі “Галицькі леви”, учасник бойових дій на сході країни; Олександр Марценко , позивний “Санич” – воїн, захисник України. Молодь та педагоги ВПУ №13 зацікавлено слухали  волонтерів,  які розповідали про роботу своїх організацій, захоплювались щирими одкровеннями учасників  бойових дій. Бібліотекар читальної зали обласної бібліотеки для  юнацтва Марія Козак-Дидич розповіла присутнім історію розвитку волонтерського руху та ознайомила з книжковою виставкою “Милосердя офіцери – наші славні волонтери”. Директор ВПУ №13 Мирослав Данилюк та завідувачка бібліотеки  Галина Підскальна   звернулися із словами подяки до гостей зустрічі, адже кожна мить їхнього життя є зразком самовідданості та патріотизму.

 Памятаймо, що волонтерство – це стан душі. Тож не будьмо байдужими! Відкриймо свої серця для милосердя! І нехай потреба творити добро, стане для нас щоденною потребою.

Категорія: Події | Переглядів: 167 | Дата: 17.12.2021

В сучасний час беззаперечною є важливість неформальної освіти та роботи з підтримки самостійності, самовдосконалення  юнацтва. Пошук альтернативних форм  та способів роботи з молоддю, залучення їх до активності в найрізноманітніших соціальних сферах та проєктах, участь у демократичних процесах та структурах є необхідною ланкою на шляху до створення нового демократичного суспільства.

Обласна бібліотека для юнацтва долучилась до проведення Всеукраїнського тижня права, з нагоди річниці прийняття Загальної декларації прав людини підготувавши декілька цікавих зустрічей для старшокласників міста.

 

Категорія: Події | Переглядів: 164 | Дата: 13.12.2021

У 2021 році святкуємо 150-ий ювілей геніального новеліста В. Стефаника. З цієї нагоди відбулася низка заходів та подій. Так,  до цієї дати вийшли у світ книги «Стефаниківський Чин: антологія» та «Від землі Стефаника» - антології творів лауреатів найвищої на Прикарпатті відзнаки в галузі літератури – обласної премії ім. В. Стефаника.

В читальній залі обласної бібліотеки для юнацтва відбулась презентація антологій.

Категорія: Події | Переглядів: 166 | Дата: 10.12.2021

« 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 77 78 »
Понеділок, 13.05.2024, 16:30


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz | Нові кінофільми та фільми онлайн