Головна » Архів матеріалів

В рамках проєкту літній читальний зал «Літо! Книга! Позитив!» учні ліцею ім. Р. Шухевича разом з провідним бібліотекарем обласної бібліотеки для юнацтва Валентиною Мельник здійснили краєзнавчу бібліоекскурсію «Крокуючи рідним містом».

Юнаки та дівчата помандрували вулицями рідного міста Івано-Франківська (давнього Станиславова), зацікавлено слухали розповідь бібліотекаря-екскурсовода про те, як і за яких обставин магнатом Андрієм Потоцьким засновано Станиславівську фортецю – ідеальну за своєю структурою. Ліцеїсти побували на площі Шептицького – духовному осередку нашого міста, побачили, як колись виглядали Станиславівські ратуші та старовинні храми, зупинилися на невеликій площі Міцкевича з найстарішим пам’ятником міста, здійснили прогулянку по центральній вулиці сучасного Івано-Франківська – Незалежності, помилувались архітектурою та неповторною красою міських краєвидів, а також дізнались багато цікавих фактів та неймовірних легенд про Станиславів.

Саме таким постав давній Станиславів перед очима юних мандрівників та мандрівниць, пробуджуючи у них бажання глибшого пізнання та відкриття для себе рідного міста.

Категорія: Події | Переглядів: 472 | Дата: 15.06.2023

Усмішка дитини – це мабуть, найкраще, що може розвеселити погляд. У ній стільки щирості та довіри, що розтане навіть найсуворіше серце. Взявши собі за мету  об’єднати  усі держави світу захищати права і свободи дітей, активна світова спільнота започаткувала Міжнародний день захисту дітей. Небайдужі та ініціативні люди у всьому світі закликають  проводити освітні програми, зважати на права і потреби маленьких громадян та зупинити домашнє насильство.

Категорія: Події | Переглядів: 60 | Дата: 01.06.2023

З нагоди ювілею Тараса Прохаська, сучасного українського письменника, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка в обласній бібліотеці для юнацтва відбулася творча зустріч “Магія творчості Тараса Прохаська”. В книгозбірню завітали письменник, журналіст, есеїст Тарас Прохасько, директор Івано-Франківського видавництва “Лілея НВ” Василь Іваночко, студентська молодь Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та учні ліцею імені Романа Шухевича.

Категорія: Події | Переглядів: 460 | Дата: 26.05.2023

      На    базі Івано-Франківської обласної бібліотеки для юнацтва відбувся обласний семінар-практикум   “ Бібліотека – мистецька платформа для креативних ініціатив молоді ”, з метою підвищення фахового рівня бібліотечних працівників. В семінарі-практикумі взяли участь завідувачі бібліотеками для юнацтва Калуської ТГ, Надвірнянської ТГ, Коломийської ТГ та завідувачі структурними підрозділами для юнацтва Снятинської ТГ, Городенківської ТГ.

Категорія: Події | Переглядів: 857 | Дата: 24.05.2023

Кажуть, що вибір професії – це друге народження людини. Від того наскільки вірно Ви оберете свій життєвий шлях залежить яке місце в суспільстві  займатимете. Своє майбутнє ми визначаємо задовго до останнього шкільного дзвоника. Радимось з батьками, вчителями, знайомими, друзями, користуємось інформацією з Інтернету. Все робимо для того, щоб наш вибір був правильним, щоб якомога більше дізнатися про свою майбутню професію.

Для того, щоб підліток, який самовизначається, мав можливість хоча б трохи розібратися у світі професій і знайти себе в ньому, усвідомивши свої індивідуальні особливості, здібності та потреби, свої сильні та слабкі сторони в обласній бібліотеці для юнацтва було проведено тренінг “Вибір професії або завдання з багатьма невідомими” для наших молодих користувачів, учнів ліцею імені Романа Шухевича.

Категорія: Події | Переглядів: 59 | Дата: 19.05.2023

Сім’я — це найважливіше, що у нас є. Це любов, турбота і терпіння, це щоденна робота над собою і просто - щастя. А формування у сім’ї духовної культури особистості завжди здійснювалося через читання. Книги виховують у людей почуття родини і роблять їхнє життя багатшим, цікавішим, емоційнішим. З нагоди Міжнародного дня сім’ї, який відзначають саме 15 травня, в обласній бібліотеці для юнацтва в рамках засідання клубу молодої сім’ї «Щаслива сім’я» обмінювалися думками про читання “Читай з сім’єю, читай для сім’Ї”.

Категорія: Події | Переглядів: 59 | Дата: 15.05.2023

Пам’ятники – як люди: народжуються, живуть і помирають. У кожного з них своя доля й свої таємниці.

   Пам’ятники бувають різними. Є серед них видатним особистостям, а є і пам’ятники – привиди. Колись вони прикрашали місто, але їх знищив безжальний вітер історичних змін. Незважаючи на це, вони продовжують жити – на старих світлинах, поштівках та в людській пам’яті.

   «Історія в камені: пам’ятники, що не дійшли до наших днів» під такою назвою пройшла бібліоподорож в часі з учнями ПМЛ ім. П .Пулюя напередодні святкування дня міста. Бібліограф обласної бібліотеки для юнацтва Ярослава Бідичак, ознайомила з фотографіями пам’ятників, що були у нашому місті у XVII і  XVIII століттях. Це пам’ятники Яну Непомуку, цісарю Францу І, Грюнвальдській битві, Христу Спасителю, Діві Марії та ін.  Розповіла про варварські вчинки радянської влади стосовно пам’яток історії і сакрального мистецтва та якою великою втратою для нашого міста вони стали. Зокрема, наголосила, що дбайливе і бережливе ставлення до пам’ятників є показником громадської зрілості, свідомості та патріотичним обов’язком громадян. І залежить від кожного чи буде у наших нащадків можливість помилуватися ними.

    Вивчайте, гордіться та бережіть свою історію.

Категорія: Події | Переглядів: 64 | Дата: 05.05.2023

Івано-Франківськ – європейське місто, райський куточок з красивою архітектурою, затишними скверами та парками. Це місто з багатовіковою історією, давніми традиціями, неординарним мистецьким життям.

          До Дня міста обласна бібліотека для юнацтва презентує виставку – бібліогід «Історичне обличчя сучасного міста». Представлені книги та періодичні видання допоможуть всім допитливим користувачам здійснити мандрівку старовинними вуличками рідного міста, краще пізнати його історію, пам’ятки археології та монументального мистецтва,  дослідити родові життєписи відомих постатей різних епох.

Переглядів: 68 | Дата: 05.05.2023

Бінарна зустріч «Любимо, світ в якому живемо» відбулася в обласній бібліотеці для юнацтва в рамках проекту «Бібліотека + Музей: Читаємо. Дивимось. Міркуємо» та екологічного тижня «Молодь і довкілля».

Завідувачка читального залу книгозбірні Мар’яна Лашта  ознайомила учнів ліцею ім. Р. Шухевича з фактами екологічних злочинів: забруднення атмосфери, руйнація об’єктів природнозаповідного фонду, родючих грунтів, знищення рослинного та тваринного світу.

Зустріч продовжили в Івано-Франківському краєзнавчому музеї. Завідувачка відділу природи Любов Осудар в цікавій та доступній формі розповіла про експозиції представлені в музеї: це зразки порід та мінералів різних епох, скам’янілості та відбитки різних тварин, які жили в давні геологічні часи. Досить захопливою є зоологічна колекція.

Лише разом ми здатні вберегти нашу природу  і збудувати омріяне стабільне та дружнє для всіх майбутнє.

Категорія: Події | Переглядів: 111 | Дата: 27.04.2023

26 квітня є днем пам'яті Чорнобильської катастрофи і загиблих в ній, а також героїзму працівників станції, ліквідаторів, пожежників, медиків і всіх людей, причетних до ліквідації наслідків аварії.

У грудні 2016 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 26 квітня Міжнародним днем пам'яті про Чорнобильську катастрофу.

Категорія: Події | Переглядів: 67 | Дата: 26.04.2023

« 1 2 3 4 5 6 7 ... 92 93 »
Четвер, 18.04.2024, 12:48


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz |