Головна » Події

“Сказав мудрець: - Живи, добро звершай! Та нагород за це не вимагай… Хай оживає істина стара: Людина починається з добра!”

                                                                              (Любов Забашта)

Творити добро і щиро дарувати теплоту свого серця – ось щоденна потреба усіх волонтерів. Наші “янголи милосердя”  підтримують усіх кому важко не чекаючи нічого взамін. Щоб вшанувати їхню безкорисливу працю у 1995 році на засіданні Організації Об'єднаних Націй було прийнято рішення встановити 5 грудня Міжнародним днем волонтерів (інша назва цього свята – Міжнародний день добровольців в ім’я економічного і соціального зростання). З нагоди цієї події у Івано-Франківській обласній бібліотеці для юнацтва розгорнуто виставку “Милосердя офіцери – наші славні волонтери”. До уваги читачів працівники підготували книги та періодичні матеріали, у яких ґрунтовно досліджено історію  руху добровольців та сучасну ситуацію в Україні і світі. Всупереч поширеній думці волонтерство, як соціальне явище було засноване саме активною французькою та німецькою молоддю після Першої світової війни. Саме тоді й було створено Координаційний комітет міжнародної волонтерської служби (CCIVS) під егідою ЮНЕСКО із штаб-квартирою у Парижі.

Категорія: Події | Переглядів: 155 | Дата: 06.12.2021

 

З ініціативи Українського інституту книги та Міністерства культури та інформаційної політики  було втілено в життя книжковий проект «30 знакових книжок нашої Незалежності». З 15 вересня до 15 жовтня українці обирали головні книжки України! Важливі, такі що викликають суспільний резонанс, сприяють розумінню історії України, створюють національну ідентичність, об’єднують всю Україну. Познайомитись з цим унікальним списком видань та прочитати, ще незнані книги ви зможете завітавши в обласну бібліотеку для юнацтва.

Бібліотекарі підготували книжкову інсталяцію присвячену 30-літтю незалежності України та втіленню проекту «30 знакових книжок нашої Незалежності».

Категорія: Події | Переглядів: 204 | Дата: 22.11.2021

Проблема неприйняття інших -  є однією з найгостріших проблем сьогодення. Толерантність дозволить сучасному багатомільярдному населенню нашої планети спільно будувати мирне майбутнє не боячись глобалізаційних, мультикультурних процесів сучасності. Толерантність означає повагу, сприйняття та розуміння багатого різноманіття культур нашого світу.

На запрошення бібліотекарки Марії Хміль до Івано-Франківського академічного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради завітала  бібліотекарка обласної бібліотеки для юнацтва Людмила Ковальчук. Вона взяла участь у бібліодайджесті «Бібліотека – толерантність на шляху до миру і злагоди».

Категорія: Події | Переглядів: 151 | Дата: 19.11.2021

16 листопада – Міжнародний день толерантності, що урочисто був проголошений «Декларацією принципів толерантності», затвердженою  у 1995 р. на 28-й Генеральній конференції ЮНЕСКО.

  Чому питання толерантності  стало настільки важливе саме в сучасному світі? Бо ми всі маємо зараз можливість і бажання жити у світі різних людей та ідей, бачити та оцінювати різноманітні культури та способи життя країн та народів нашої планети, а також, при необхідності, самим жити в різних куточках світу куди заносить нас доля. А толерантність - саме та якість наших стосунків з зовнішнім світом, яка дозволяє виявляти свою точку зору, але при цьому адекватно сприймати думки інших людей, не порушуючи їх права та свободу.  Водночас  толерантність – це не якісь вчинки, поблажливість чи потурання, це – здатність сприймати без агресії інший спосіб життя, поведінку, інші погляди шляхом встановлення довірливих взаємовідносин, співпраці та компромісу. Обласна бібліотека для юнацтва створила для читачів добірку цікавої  книжкової літератури, що розповідає про вияви нетолерантності, нетерпимості та булінгу в світі підлітків та дорослих. Сподіваємось, що ці книги допоможуть вам у пошуку свого рецепту проти дискримінації та упереджень. Для нас він очевидний  - це повага!  

Тому будьмо добрішими! Будьмо терпимими! Будьмо толерантними  один до одного! І читаймо хороші книги!

Категорія: Події | Переглядів: 254 | Дата: 16.11.2021

До рідного слова торкаюсь душею,
Боюсь очорнити чи зрадить його.
З цих слів наша мова, пишаємось нею —
Це музика й пісня народу мого…
Вона — джерело й найчистіша криниця,
З якої черпаю натхнення й снагу.
Вона кришталево дзвенить і іскриться,
Я нею тамую духовну жагу.
У шелесті трав, у цвітінні калини
Я чую цю мову у сні й наяву.
Вона в моїм серці, — це вся Україна,
Я дихаю нею, я нею живу!

                                                  В. Геращенко

Мова - найцінніший скарб століть, що поєднує нас із попередніми поколіннями. Невичерпне джерело духовності, милозвучна пісня душі. Вона сягає своїм корінням глибокої давнини, а  стараннями видатних геніїв  зміцнюється і розвивається впродовж століть.

Категорія: Події | Переглядів: 173 | Дата: 08.11.2021

         28 жовтня минуло 140 років з дня народження поета, прозаїка, публіциста, громадського діяча  Дмитра Макогона.

         Своїм талантом і працею, самовідданістю і жертовністю він наближав відновлення незалежності України, обстоював право українців на вільне життя.

         З нагоди дня народження Дмитра Макогона в обласній бібліотеці для юнацтва відбувся «Літературний момент» з Василем Бабієм, який ознайомив присутніх із цікавими фактами із життя та творчості поета. Педагогічній діяльності, яку він полюбив усією душею, присвятив 53 роки свого життя. Про Дмитра Макогона розповідали, що коли б йому дали можливість вибирати між посадою вчителя і посадою міністра, то він обрав би першу.

         Любов до художнього слова, до української літератури він передав дочці Одарці – згодом відомій українській письменниці Ірині Вільде.

Категорія: Події | Переглядів: 157 | Дата: 03.11.2021

Вулиці міст та сіл є не просто транспортними, економічними та комунікативними артеріями наших населених пунктів, а й зосереджують в собі історико-культурну пам'ять багатьох поколінь їх  засновників, архітекторів та мешканців. Відчуття впізнаваності, домашності та спорідненості з’являється в кожного, хто на деякий час виїжджає з свого рідного куточка і знову потрапляє туди через певний час. Варто не тільки на рівні емоцій та відчуттів зберігати в собі любов і близькість до малої Батьківщини, а й цікавитись реаліями історичного, культурного, соціального життя свого краю. Бібліотекарка читальної зали обласної бібліотеки для юнацтва Людмила Ковальчук провела історико-краєзнавчу екскурсію «Сторінками боротьби – вулицями пам’яті».

Категорія: Події | Переглядів: 150 | Дата: 29.10.2021

В холодні осінні дні обласна бібліотека для юнацтва стала особливим місцем зустрічі, яке зігрівається теплом наших дітей-сонечок, їхніх родин та людей, що підтримують та допомагають їм. 17 жовтня в читальній залі відбулась презентація розмальовки-абетки «Сонечко для Сонечок».  До її створення долучились багато небайдужих людей Івано-Франківська: автори ідеї – Валентина Цюра (голова ГО «Сонячні діточки ІФ») і Катерина Говера (голова ГО «РЕМА»), розробник абетки Наталія Золотарчук (мистецтвознавець, викладач Університету Короля Данила), дизайнер ілюстрацій – Мар’яна Мигович. Гостями зустрічі були Мар’яна Бибик – членкиня журі ГО «МАЛІЖ» та заслужений медичний працівник – Мирослава Доміна.

Категорія: Події | Переглядів: 1289 | Дата: 19.10.2021

Прогулянка рідним містом може стати не просто приємним відпочинком, а й неформальним  та незвичним способом поглибити свої знаня, як з історії рідного міста, так і познайомитись з реаліями життя, особливостями характерів  та причинами загибелі видатних особистостей національно - визвольного руху України. Саме такою пізнавальною, інтерактивною та рухливою стала зустріч з учнями 9-В класу ліцею № 5, які разом з бібліотекарем читальної зали обласної бібліотеки для юнацтва  Людмилою Ковальчук пройшли історичну квест-екскурсію «Очима історії: незабутні імена», яка відбулась в рамках Тижня юного патріота «Хай в серці кожної людини живе любов до України». На 5-ти квест-локаціях старшокласники пригадували, що вони чули, бачили та знають про відомих постатей історії національної боротьби УВО та ОУН-УПА: Євгена Коновальця, Степана Бандери, Андрія Мельника, Романа Шухевича.

Категорія: Події | Переглядів: 1070 | Дата: 18.10.2021

14 жовтня відзначається одне з найбільш шанованих свят в Україні – свято Покрови Пресвятої Богородиці.

         Кожна нація має свої обереги та духовні цінності, які передаються від покоління до покоління. Особливо це стосується свята Покрови, яке здавна шанувалося нашими предками – козаками. Пресвяту Богородицю вони вважали своєю заступницею і покровителькою.

         Козаки були щитом рідної землі, оборонцями віри, моралі та державницьких традицій України. Козацтво стало втіленням споконвічного  прагнення народу до самовираження та національного суверенітету.

         Посилаючись на історичні традиції вшанування українського війська, саме цей день відповідно до указу Президента України обраний для відзначення Дня Захисника та Захисниць України.  

         З нагоди свята в обласній бібліотеці для юнацтва відбулась зустріч-діалог «Сучасні борці за мир та єдність України».

Категорія: Події | Переглядів: 1285 | Дата: 18.10.2021

« 1 2 ... 11 12 13 14 15 ... 77 78 »
Понеділок, 20.05.2024, 15:58


Untitled
ГОЛОВНА
ПРО БIБЛIОТЕКУ
СТРУКТУРА
НОВИНИ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
ПОСЛУГИ
ВИДАВНИЧА ДІЯЛЬНІСТЬ
ПЕРІОДИЧНІ ВИДАННЯ

Пошук

Нові видання обласної
бібліотеки для юнацтва

Інформаційний дайджест до 90-річчя від дня народження Параски Хоми

Календар знаменних і пам’ятних дат на 2022 рік

Лауреати обласної ім. В. Стефаника та міської ім. І. Франка літературних премій.

Всі видання

Наше опитування

Чи відвідуєте Ви нашу бібліотеку?
Всього відповідей: 240

Календар

«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Статистика

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET КОМПІК ІФ інформаційно-довідковий портал Івано-Франківська. Розмістити оголошення, фірми, установи, сайти та інше. Івано-Франківськ
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вихід

Форма входу

Cтворення сайтів Івано-Франківськ Хостинг від uCoz | Нові кінофільми та фільми онлайн